Medeni Hukuk Pratik Çalışmaları

Turhan Kitabevi

Ahmet M. Kılıçoğlu

39,00 TL
Medeni Hukuk Pratik Çalışmaları Hakkında Bilgiler
Türü: Kanun ve Uygulama Kitapları
Sayfa Sayısı: 274
ISBN: 9786057435002
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 27 adet satılmıştır.
Ahmet M. Kılıçoğlu
Ahmet M. Kılıçoğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Medeni Hukuk Pratik Çalışmaları Kısa Özet

    Hukuk Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerinin pratiğe dökülmesi, konuların iyi anlaşılabilmesi ve bilgilerin kalıcı olması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu kitapta Medeni Kanunumuzun başlangıç hükümleri, kişiler, aile, miras, eşya hukuku ile borçlar hukuku genel hükümleri ile borçlar hukuku özel hükümlerini içeren konular işlenmiş.

    Hukuk Fakültesi birinci sınıflarında okutulan Medeni Hukukun "Başlangıç Hükümleri, Kişiler ve Aile Hukuku" konuları ile sınırlı olmak üzere, daha kapsamlı hale getirilmiş. Yeni cevapları verilen sorular ile cevaplandırılacak sorular ve bilirkişi raporları ile Yargıtay Kararları araştırılıp, gözden geçirilerek gerekli olanlar kitaba eklenip, yayıma hazır hale getirilmiş.

    Kitap iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım "Başlangıç Hükümleri ve Kişiler Hukuku" ile ilgili olup, iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ‘`cevapları veriler sorular", ikinci bölümde ise "cevaplandırılacak sorular" yer almış.

    İkinci kısım "Aile Hukuku" ile ilgili olup, beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde "cevapları verilen sorular"; ikinci bölümde "cevaplandırılacak sorular"; üçüncü bölümde "mahkeme kararları ve bunların tahlili", dördüncü bölümde "bilirkişi raporları"; son bölüm olan beşinci bölümde ise Aile Hukukunda, özellikle mal rejimleriyle ilgili önemli "Yargıtay Kararları" yer almış.

    (Önsözden)

  • 1. Hamur

Medeni Hukuk Pratik Çalışmaları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.