208,00 TL
137,28 TL
%34 indirim
Kazancınız
:
70,72 TL
Madam Bovary Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 324
ISBN: 9786059197779
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 36 adet satılmıştır.
Gustave Flaubert
Gustave Flaubert
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Madam Bovary Kısa Özet

    Madam Bovary Kitabı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Madam Bovary ya da orijinal ismiyle "Madam Bovary: Taşra Hayatı", Gustave Flaubert tarafından yazılan ve 1856 yılının son aylarında tefrika edilmeye başlanan, 1857 yılında yayımlanan, sıkıcı yaşamından kurtulmak isteyen romantik, hayalci bir kadın olan Madam Bovary’nin hikâyesinin anlatıldığı kitaptır. Kitap yayımlandıktan sonra kamuoyunda ses getirmiş, hayat-edebiyat ekseninde ciddi tartışmalara neden olmuştur. Realizm akımının ilk ve en önemli örneklerinden biri kabul edilen, Time dergisinin 2007 yılında açıkladığı dünyanın en ünlü yazarlarına göre "Tüm Zamanların En İyi On Kitabı" listesinde ikinci sırada yer alan eser Bovarizm akımını oluşturmuştur.

    Gustave Flaubert (2 Aralık 1821 – 8 Mayıs 1880), ilk romanı olan "Madame Bovary" ile realist akımı başlatan ve eleştirmenler tarafından modern romanın kurucularından kabul edilen Fransız oyun ve roman yazarıdır. Eserleri birçok dile çevrilmiş ve klasikler arasına girmiştir. Henry James, Marcel Proust, Vladimir Nabokov, Milan Kundera, Giorgio de Chirico, Julian Barnes gibi sanatçıların hakkında övgüyle konuştukları Gustave Flaubert, birçok yazarı etkilemeyi başarmış öncü bir isimdir.

    Madam Bovary romanı için İngiliz edebiyat eleştirmeni, denemeci ve romancı James Wood, "Şairler nasıl bahara şükran duyuyorsa, romancılar da Flaubert’e öyle şükran duymalıdır. Onunla her şey yeniden başlar." demiştir. Eser, İngiliz roman yazarı Julian Barnes tarafından da "yazılmış en iyi roman" olarak gösterilmiştir. Madam Bovary romanı tüm dünyada beğeni ile karşılanmış, çok satanlara girmiş ve filmlere uyarlanmıştır.

    Madam Bovary Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Madam Bovary kitabının fiyat aralığı 7,50 TL ve özel baskılar dahil 84 TL arasında değişiklik göstermektedir. Madam Bovary kitabının fiyatına etki eden etmenlerin bir kısmı aşağıda listelenmiştir:

    • Kitabı yayımlayan yayıncının büyüklüğü
    • Kitap yayımlanırken hedeflenen pazar
    • Madam Bovary kitabının yayımlandığı tarih
    • Madam Bovary kitabı yayıma hazırlanırken kullanılan malzemelerin maliyeti
    • Kitabının kapak tasarımını yapan kişinin ünü
    • Kitabın satış stratejisi
    • Kitabın sayfa sayısı

    Madam Bovary Kitabının Yazarı Kimdir?

    Madam Bovary kitabının yazarı Fransız oyun ve roman yazarı Gustave Flaubert’tir. İnançlı bir aristokrat olan Justine-Caroline Fleuriot ile baş cerrahı Achille-Cléophas’nın ortanca çocuğu olarak 12 Aralık 1821 tarihinde Fransa’nın Rouen kentinde dünyaya gelmiştir. 1832-1840 yılları arasında Rouen Koleji’nde eğitim almış ve edebiyat alanındaki ilk denemelerini kaleme almaya başlamıştır. 1841 yılında Paris Hukuk Fakültesi’ne kaydolmuş ve yazma tutkusunu devam ettirmiştir. Aldığı hukuk eğitiminden memnun olmayan ve sara krizleri geçiren Flaubert eğitimini yarıda bırakmıştır.

    Gustave Flaubert, 15 yaşındayken sahilde tanıştığı ve kendisinden büyük, evli bir kadın olan Elisa Schlésinger’e âşık olmuştur. Bu aşk yazarın hayatında iz bırakmıştır. Flaubert sara krizleri geçiren birisidir. Bu krizler hem hayatını, hem de edebiyatını etkilemiştir. Hastalığı nedeniyle zamanının çoğunu evde geçirmiş, bu süreçte birçok eser yazmıştır. Yazar, 1846 yılında babasını ve ablasını kaybetmiş, annesi ve yeğeniyle birlikte Rouen yakınlarındaki Croisset’ye yerleşmiştir. Bu dönemde şair Louise Colet ile tanışmış ve sekiz yıl süren bir ilişki yaşamıştır.

    Gustave Flaubert, 1849 Kasım-1951 Nisan tarihleri arasında yakın dostu Maxime du Camp ile beraber Yunanistan, Anadolu, Mısır, Filistin, Suriye ve İtalya gibi ülkeleri içeren bir doğu yolculuğuna çıkmıştır. Yazar bu gezilerinde ilham toplamış ve döndükten sonra elli beş ay boyunca “Madame Bovary” romanını yazmıştır. Eser yayımlandıktan sonra hem yazar, hem de yayımcı hakkında ahlaksızlığa teşvik suçundan dava açılmıştır. Flaubert, avukatı Marie-Antoine-Jules Senard’ın başarılı savunması sayesinde aklanmıştır.

    Flaubert gezilerinden ilham alarak kaleme aldığı "Salombo" eserini 1862 yılının Nisan ayında yayımlamıştır. Fransız Devrimi döneminde genç bir adamın romantik hayatını işleyen "Duygusal Eğitim" isimli romanı ise 19. yüzyılın en etkili romanlarındandır. Saf Bir Yürek, Üç Öykü, Bilirbilmezler, Yerleşik Düşünceler Sözlüğü, Doğu Seyahati ve Ermiş Antonius ve Şeytan ise yazarın diğer ünlü eserleridir.

    Gustave Flaubert, çocukluk arkadaşının oğlu Guy de Maupassant’ı manevi evladı olarak benimsemiş ve onu iyi bir yazar olarak yetiştirmek için çabalamıştır. Yaşamının son yıllarını maddi zorluk ve acılar içinde geçiren Flaubert, 8 Mayıs 1880’de geçirdiği ani felç nedeniyle vefat etmiştir. Vefatının ardından Fransa ’da bulunan Rouen Anıtsal Mezarlığı’na defnedilmiştir.

    Gustave Flaubert, eserleri ile tüm dünyada birçok yazarı etkilemiştir. Milan Kundera, Flaubert’in yazarlığı için "Flaubert’e kadar düzyazı, ’estetik olarak yetersiz’ damgasını taşıyordu; Madam Bovary’den sonra estetik olarak şiirle bir tutulmaya başlandı" sözleriyle övmüştür. Eserleri ile birçok yazara ilham verdiği gibi sinema için de ilham kaynağı olan Gustave Flaubert’in sinemaya uyarlanan eserleri aşağıda listelenmiştir:

    • Madam Bovary eseri 1932 yılında yönetmenliği Albert Ray tarafından üstlenilen "Unholy Love" filmine uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1934 yılında Jean Renoir yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1937 yılında Gerhard Lamprecht yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1949 yılında Vincente Minnelli yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1964 yılında BBC yapımıyla filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1969 yılında Hans Schott-Schobinger yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1975 yılında BBC yapımıyla filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1989 yılında Rus yönetmen Alexandr Sokurov tarafından "Spasi i sokhrani" adıyla filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1991 yılında Claude Chabrol yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 1993 yılında Hintli yönetmen Ketan Mehta tarafından "Maya" adıyla filme uyarlanmıştır.
    • Madam Bovary eseri 2014 yılında Sophie Barthes yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır.

    Madam Bovary Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Madam Bovary kitabının sayfa sayısı 385’tir. Kitabın sayfa sayısı yayımlandığı yayınevine ve özel baskılara göre değişiklik göstermektedir.

    Madam Bovary Kitabının Türü Nedir?

    Madam Bovary kitabının türü realist romandır. Kendini en çok roman ve hikâyede gösteren realizm yani gerçekçilik akımı 19. yüzyılın ikinci yarısında romantizme tepki olarak ortaya çıkan bir edebi akımıdır. Realist eserler konusunu gerçek hayattan alan, nesnel bir bakışla sunulan eserlerdir. Dünyadaki ilk realist roman Flaubert’in "Madam Bovary" eseridir. Türk edebiyatında ise ilk realist roman Recaizade Mahmut Ekrem’in "Araba Sevdası" isimli eseridir. Bazı realist roman örnekleri aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    Madam Bovary Kitabının Konusu Nedir?

    Gustave Flaubert, "Madame Bovary" romanında taşra burjuvazisinin günlük yaşamını olduğu gibi yansıtmak istemiş, kadın erkek ilişkilerine ayna tutmuş ve ahlak anlayışı ile burjuva değerlerine karşı bir eleştiride bulunmuştur. Kitapta, 19. yüzyılda Fransa’da yaşayan ve kitaba da adını veren Madame Bovary’nin yaşamı ve iç dünyası işlenmektedir. Madam Bovary, genç ve güzel bir kadındır. İyi niyetli fakat vasat bir doktor olan Charles Bovary ile evlenmiştir. Evlendikten sonra taşra yaşamı içinde sıkışıp kaldığını hissetmekte ve okuduğu romanlardaki hayatlara özenmektedir. Yasak ilişkiler yaşamakta, hayalini kurduğu aşk için fedakârlıktan kaçınmamaktadır. Madame Bovary, romantikliği, hayalciliği ve sınıf atlama tutkusu ile kendi çöküşünü hazırlamıştır.

    Madame Bovary romanı yayımlandıktan sonra Bovarizm kavramı ortaya çıkmıştır. Bovarizm: Kişinin kendi gerçekliğinin farkında olmayarak büyük hayaller kurması, ölçüsüz istekleri olması ve sonunda hüsrana uğramasıdır. Bovarizm akımı hem dünya, hem de Türk edebiyatını etkilemiştir.

    Madam Bovary romanından alınan şu alıntı kitabın konusu hakkında fikir vermektedir: "O muhteşem hayatı hayalinde canlandırmaya çalıştı. Tanışırlardı, sevişirlerdi! Onunla birlikte bütün Avrupa ülkelerinde, bütün yorgunluklarını ve gururunu paylaşarak, ona atılan çiçekleri toplayarak, kostümlerine kendi eliyle nakışlar yaparak, başkentten başkente dolaşırdı.(…) Emma’ya bir çılgınlık geldi. Tenor kendisine bakıyordu muhakkak! İnsan kılığına girmiş aşkmış gibi, kuvvetine sığınmak için koşup kollarına atılmak ve ona: ‘Kaçır beni, götür beni, gidelim! İçimdeki bütün ateşler, bütün rüyalar senindir!’ demek, haykırmak geldi içinden."

    Madam Bovary Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Madam Bovary kitabının karakterleri aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    • Emma Bovary: Romanın başkahramanıdır. Dünyaya romantik bir gözle bakan hayalci birisidir. Zenginlik, güzellik ve gösteriş tutkunudur. Romandaki olaylar Emma’nın tutkuları ve taşra yaşamı arasında yaşadığı sıkışma üzerinden şekillenmektedir. Tutkuları yüzünden gayrimeşru ilişkiler yaşamış ve borç batağına sürüklenmiştir.
    • Charles Bovary: Emma Bovary’nin kocasıdır. Sıradan bir insandır. İşini severek yapsa da vasat bir kasaba doktorudur. Güler yüzlü ve samimi biridir. Karısını çok sevmektedir; fakat karısı onu zevksiz ve sıradan bulunmaktadır.
    • Rodolphe Boulanger: Madam Bovary ile yasak ilişki yaşamıştır. Gerçek aşktan uzak bir insandır. Başta Emma ile kaçmak istemiş fakat sonradan cesareti kaybetmiştir.
    • Léon Dupuis: Avukat kâtibidir. Emma’nın sevgilisidir ve onu şiirle tanıştırmıştır.
    • Mösyö Lheureux: Açıkgözlü bir tüccardır. İnsanları faizle borçlandırmaktadır. Emma vasıtasıyla Charles’ı borçlandırmıştır.
    • Mösyö Homais: Eczacıdır. Din düşmanı, bencil, kötü niyetli, çıkarcı birisidir. Charles’a dost gibi davransa da onu itibarsızlaştırmaya çalmaktadır.
    • Justin: Homais’in çalışkan çırağıdır ve Emma’ya âşıktır.
    • Berthe Bovary: Charles Bovary ve Emma Bovary’nin tek çocuğudur.
    • Heloi se Dubuc: Charles Bovary’nin ilk eşidir. Eşinden yaşça büyük, kıskanç ve sevimsiz bir kadındır.

    Madam Bovary Kitabı Kimler için Uygundur?

    Madam Bovary kitabı, klasiklere meraklı, kitap okumayı seven tüm kitapseverler için uygundur. Realizm akımının ilk ve en önemli örneklerinden “Madam Bovary” kitabını okuyabilecek yaş gurupları aşağıda listelenmiştir:

    • 15-25 yaş arası
    • 26-36 yaş arası
    • 37-47 yaş arası
    • 48-58 yaş arası
    • 59-69 yaş arası
    • 70-80 yaş arası

    Madam Bovary Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Madam Bovary kitabının okurların kişisel gelişimine sağladığı katkılar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    • Hafızayı güçlendirmektedir.
    • Empati yeteneğinin gelişmesini sağlamaktadır.
    • Madam Bovary kitabı okurların entelektüel birikimini artırmaktadır.
    • Okurların farklı bakış açıları geliştirmesini sağlamaktadır.
    • 19. yüzyıl Fransa’sında yaşayan insanlar ve yaşam şekilleri hakkında fikir edinmeyi sağlamaktadır.
    • Okurları düşünmeye sevk etmektedir.
    • Okurların odaklanma ve konsantrasyonunu geliştirmektedir.

    Madam Bovary Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Kitaplar insanların hem kendini, hem de dünyayı tanımasını sağlayan sanat yapıtlarıdır. Yazarın okurla iletişim kurduğu bir kaynaktır. Kitap kapakları da okurun kitapla kurduğu ilk bağı etkilemektedir. Bu sebeple kitap kapakları, metnin mesajını hedef kitleye doğru bir şekilde iletecek biçimde olmalıdır. Tasarımda kullanılan fotoğraf, çizim ve yazılar birbirini tamamlayan bir düzen içinde verilmelidir. Birçok kişi kitap satın alırken kapağa dikkat etmektedir. Okurlar üzerinde olumlu bir izlenim bırakan kapak tasarımları, satışı artırmaktadır.

    Kapak tasarımında grafik tasarımı ve illüstrasyon önemli bir yere sahiptir. Bir metini açıklayan, somutlaştıran, süsleyen resim ve desene illüstrasyon denmektedir. Kullanım amacı: Bilgiyi tasvir etmek, yorumlamak veya belgelemektir. Kapak tasarımı işini üstlenen kişinin metindeki mesajı ve duyguyu görsel açıdan aktarabilecek donanımda olması gerekmektedir.

    Madam Bovary kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    • Kapak tasarımı hakkında editör ve tasarımcı iş birliği yapmaktadır.
    • Tasarımcı, kapağını tasarlayacağı kitap hakkında bilgi edinmektedir. Tasarımda kullanılacak görseller edinilen bilgiler doğrultusunda belirlenmektedir.
    • Eskiz hazırlanmaktadır.
    • Tasarıma en uygun teknik kararlaştırılmalıdır.
    • Madam Bovary kitabına uygun bulunan görsellerin yüzey üzerinde kullanılacağı alan belirlenmektedir.
    • Kapak tasarımının son aşamasına gelindiğinde de boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Madam Bovary Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Madam Bovary kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

    • Madam Bovary kitabının cildi için diğer kitap ciltlerinde olduğu gibi karton veya mukavva üzerine deri, bez veya kağıt kaplanmıştır. Bu şekilde de kitap kapağı oluşturulmuştur.
    • Kitap dağıtıma gönderilmeden önce cildinin ve sayfalarının dayanıklılığı kontrol edilmelidir.
    • Kitapta kaliteli mürekkep ve en az ikinci hamurdan kağıt kullanılmalıdır.
    • Kitap sayfaları eksiksiz, kalın ve temizlenebilir olmalıdır.
    • Mat renkler kitabın daha rahat okumasını sağladığı için mat renk kâğıt tercih edilmelidir.

    Madam Bovary Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Madam Bovary benzeri diğer eserler aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    Gustave Flaubeert Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Gustave Flaubeert benzeri diğer yazarlar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

  • 2. Hamur

Madam Bovary Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.