10,00 TL
6,70 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
3,30 TL
Liderlik Hakkında Bilgiler
Türü: Kişisel Gelişim Kitapları
Sayfa Sayısı: 136
ISBN: 9786059850094
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 18 adet satılmıştır.
Riccon İlhan Doğan
Riccon İlhan Doğan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Liderlik Kısa Özet

    Liderin sözlük anlamı yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şeftir. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimsedir. Günümüzde lider tanımı daha geniş anlamları kapsamaktadır. Lider, gücünü belli zaman ve durumlar içinde, ilişkili bulunduğu grubun veya toplumun tutum, davranış ve etkinliklerini değiştirip yönetme yeteneğini gösteren kimsedir.

    Yönetici ve lider ayrı kavramlardır. Lider takip edilir, yönetici ise yönetir. Lider, ’doğal olarak’ takip edilirken, yöneticinin kurallarına ’uyulur ‘. Etrafınızdaki yöneticileri şöyle bir inceleyin. Bu yöneticilerin şirket içindeki otoritesini zaman içinde ve şirketin başarısına bağlı olarak kazandıklarını görürsünüz. Bir de sevilen liderlere bakın yöneticilik yetenekleri yeterli olmasa bile çalışanlar/gruplar ve halk onun etrafında kenetlenmiştir. 

    Bir yönetici planlama, örgütleme, koordinasyon, yönlendirme ve kontrol faaliyetleri ile ilgilenirken amacı, maliyet etkin çalışılmasını sağlamaktır. Bu süreçte risk almayı sevmezler. 

    Lider, şirketin yararına olacak biçimde, kendi sezgilerini izler. Bir lider, yöneticiye oranla, daha güçlü bir duygusal zekâya sahiptir. Çünkü kararlarını, yıllardır söylene gelen doğrulara göre değil, ulusal ve uluslararası ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel vb. somut kanıtlara dayanarak alırlar ve bunun sonucu olarak da yenilik yanlısıdırlar. 

    Liderlik, başarılı bir yöneticinin sahip olması gereken unsurlardan yalnızca biridir. O nedenle, liderlik ile yöneticilik arasında ayrım yapmak gerekir ama öncelikle liderlik nedir anlamaya çalışalım. 

    Liderlik nedir?

    Belirli bir amaç için bir araya gelmiş kişilerin oluşturduğu grubun, amaçlarının belirlemesinde ve bu amaca ulaşılabilmesinde grubun en etkin şekilde yönlendirilmesi ve etkilenmesi sürecidir. Dolayısıyla bu süreçte ortak bir amaç ve bu amaca inanmış kişiler olmalıdır. Ortak amacı belirlemek ve bu amaç etrafında insanları birleştirmek ve en etkin şekilde yönlendirmek öyle çok da kolay bir süreç değildir. Bu durumda öncelikle yönetici ve lider kavramlarının doğru anlaşılması gerekir.

  • 2. Hamur

Liderlik Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.