Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç

Say Yayınları

Hüseyin Rahmi Gürpınar

50,00 TL
36,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
14,00 TL
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786050207460
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 14 adet satılmıştır.
Hüseyin Rahmi Gürpınar
Hüseyin Rahmi Gürpınar
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç Kısa Özet

    Döneminin en sivri ve en eğlenceli kalemlerinden biri olarak tanınan Hu¨seyin Rahmi Gu¨rpınar, romanlarıyla sadece toplumun yaşam tarzına ışık tutmakla kalmamış, aynı zamanda çağının problemlerini eleştirmekten de kaçınmamıştır.

    Prof. Dr. Mehmet Kanar tarafından gu¨nu¨mu¨z Tu¨rkçesine uyarlanan Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç, 1910 yılında Du¨nya’ya çarpacağı söylenen Halley Kuyrukluyıldızı’nın gölgesinde İstanbul’un en derinlerine işlemiş batıl inançları, halkın yastık altına sakladığı ölüm korkusunu su yüzüne çıkarıyor.

    *Kadın düşmanı* genç yazar İrfan Bey bir bilim insanı edasıyla halkı bilgilendirme çabasına girişiyor; bu sırada *gizemli kadın* Feriha Hanım’ın mektuplarıyla adeta oyuna getiriliyor. Bir felaketin eşiğinde filizlenen iki gencin aşkıyla Hu¨seyin Rahmi, başta kadının toplumdaki konumu ve hakları olmak üzere, kadın-erkek eşitliğine dair çağının çok ötesinde bir yaklaşım gösteriyor. Bir asrı aşkın zaman önce yazılan eser, hem eleştirel yönu¨ hem de eğlenceli anlatımıyla hâlâ popu¨lerliğini koruyor.

    Her hazanda birbiri u¨zerine döku¨len ağaç yaprakları gibi insanlar da birbirini takiben toprağa yatarak yok oluyor. Bu değişmez, genel bir kanun. Niçin endişe etmeli? Şu du¨nyada erilen başka ne var? Hayat yalan. Ölu¨m gerçek.
    - Hu¨seyin Rahmi Gu¨rpınar

  • 2. Hamur

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.