25,00 TL
20,50 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
4,50 TL
Kutsal Savaş Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 408
ISBN: 9786054688623
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Jack Hight
Jack Hight
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kutsal Savaş Kısa Özet

    *Ben küçük bir çocukken babam bana Kudüs’ün düşüşü ile ilgili bir hikâye anlatmıştı. Frenkler surları aştıktan sonra şehrin savunucuları kaçmış. Arkalarında bıraktıkları insanlar perişan olmuş. Frenkler kimseye acımamış. Ne kadınlara, ne çocuklara ne de yaşlılara.

    Sokaklar kan içinde kalmış. Her yer tecavüz ettikleri kadınların çığlıklarıyla yankılanıyormuş. Onların intikamını almaya, Kudüs’ü geri almaya yemin ettim. Bu yeminimi de yerine getirdim. Şehir yeniden bizim oldu. Ama Frenkler yine kapımıza dayandı. Siz İslam’ın savunucularısınız. Bu şehri sadece siz kurtarabilirsiniz. Bu insanları sadece siz koruyabilirsiniz. Başarısız olursanız sokaklar yine kan gölüne dönecek. Bu sefer sadece Kudüs değil Şam, Halep, Kahire hatta Bağdat da düşecek. Düşmanlar topraklarımızı yerle bir edecek.*

    Arabistan’ı birleştiren efsanevi savaş komutanın hikâyesini anlatan Selahaddin üçlemesinin son kitabı Kutsal Savaş’ta Selahaddin, Kudüs’ü yeniden Haçlıların elinden alıyor ve Aslan Yürek Richard’a karşı son savaşına hazırlanıyor. Bu kanla dolu tarihi romanı bir solukta okuyacaksınız.

    Selahaddin kendi komutası altında Arabistan’ı birleştirmeye çalışırken Kudüs Krallığı ihanet ve entrika ile parçalanmaktadır. Kanlı şövalye Chatillonlu Reynald, Şam’dan Mekke’ye giden bir kervanı istila edip Selahaddin’in kız kardeşine tecavüz etmesiyle savaş kaçınılmaz olur.

    1187 yılının Haziran ayında Selahaddin yirmi dört binden fazla kişiden oluşan ordusuyla krallığın üzerine yürür ve Hittin Dağları’nda Haçlı kuvvetlerinin üzerinde ezici bir galibiyet kazanır. Paniklemiş, dehşete uğramış Kudüs’ün üzerine yürümesiyse an meselesidir.
    Kudüs işgal altındayken gözüme uyku girmez diyen, bütün Müslümanları tek bir orduda birleştiren büyük komutan Selahaddin Eyyubi, adaletiyle de düşmanlarının büyük saygısını kazanmıştır. Her kuşağın bu destansı mücadeleyi okuyup ilham alması gerekmektedir.

  • 2. Hamur

Kutsal Savaş Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.