42,00 TL
29,82 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
12,18 TL
Kürtler ve Kürdistan Hakkında Bilgiler
Türü: Azınlık ve Etnik Sorun Kitapları
Sayfa Sayısı: 335
ISBN: 9789944382571
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Abdurrahman Qasımlo
Abdurrahman Qasımlo
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kürtler ve Kürdistan Kısa Özet

    Abdurrahman Qasımlo’nun 1960’ta İngilizce olarak yayımlanan ve Batı’daki Kürt araştırmaları içinde öncü bir konumu olan ‘Kürtler ve Kürdistan’ adlı kitabının yeni baskısı Avesta yayınlarında çıktı.
    Hamit Bozarslan, Türkçe baskıya yazdığı kapsamlı önsözde şunları kaydediyor:
    ‘’Qasımlo’nun 1960 tarihli kitabını günümüz okuyucusu için önemli bir kaynak haline getiren öğelerden biri, Kürd milliyetçiliğinin ideolojik ve sembolik devamlılıklarını ve kırılmalarını sezinlemeyi mümkün kılmasıdır. Dil, coğrafya, tarih söylemi, milli efsaneler gibi ana temalarda bariz bir şekilde görülen bu devamlılık, Kürd hareketinin onyıllar önce sembolik bir anlamlar birliği kazandığını anlamamızı sağlamaktadır. Özellikle Kürdleri bir *harita*dan ve *kadim zamanlar tarihi*nden yola çıkarak cisimleştirme, Kürd tarihyazımının *Marksizme ters düşmeyen*, ama *Marksizm dışı* akımlarla ortak referansları oluşturmasını da mümkün kılan belirleyici öğelerindendir.
    ...Qasımlo’nun çalışmasının, hem Kürdler üzerine bir çalışma, hem Kürd araştırmacılığının şeceresinde bir mihenk taşı, hem de bir dönemin tanığı ve tanıklığı olarak görülmesi gerekmektedir.’’

  • 2. Hamur

Kürtler ve Kürdistan Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.