30,00 TL
20,10 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
9,90 TL
Kürt Aleviliği 1 Hakkında Bilgiler
Türü: Alevilik ve Bektaşilik Kitapları
Sayfa Sayısı: 211
ISBN: 3990000022659
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
Erdoğan Yalgın
Erdoğan Yalgın
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kürt Aleviliği 1 Kısa Özet

    *Yol bir sürek binbir* kuramı, değişik coğrafi alanlara dağılan Alevi toplumundaki inançsal alana haiz farklı uygulamaların, ortak algılarla ele alınışına işaret eden bir nosyondur.

    Otantik inanç ritlerini/erkânlarını, sentezleme geleneğiyle içselleştiren Alevi anaları, réberleri, pirleri, mürşidleri, zakir ve dervişleri talip topluluklarına kendi ana dilleriyle doğaçlama gılbanglarıyla/dualarıyla sunmuşlardır. Bu vesileyle doğal ortamlarda toplumsal bilince dayanan kabullerle, sosyal hayatın ahlaki değerlerini, bölgesel ayırımlar ekseninde dahili modellerle yaşatmanın çabası içine girmişler.

    *Yol bir sürek binbir* kuramı ile, değişen zaman ve mekan kapsamında ortaya çıkan *Yol’da bir/birlik olma* temel ilke perspektiviyle *bin bir* değişkenliklerle hareket edilmesi anlatılmaktadır. Burada esas olan Hakk’a, adalete, ahlaka, kâmilliğe varılan *Doğru Yol*dur.

    Elbette bu ana eksene ulaşmanın irili ufaklı, engebeli, düz, tâli ve patika yolları bulunmaktadır. İşte bu tâli yollar, pratikte *sürek* olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Bu kitapta ise Yol’un süreklerinden biri olan Réya/Raa Heqî Süreği (Kürt Aleviliği) anlatılmıştır.

  • 2. Hamur

Kürt Aleviliği 1 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.