Kur’an’ın Kökeni

Berfin Yayınları

Arif Tekin

150,00 TL
100,50 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
49,50 TL
Kur’an’ın Kökeni Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 291
ISBN: 9789756680872
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 193 adet satılmıştır.
Arif Tekin
Arif Tekin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kur’an’ın Kökeni Kısa Özet

    1999 Turan Dursun İnceleme ve Araştırma Ödülü’nü Muazzez İlmiye Çığ’la paylaşan Arif Tekin’in bu eseri ufkunuzda yeni bir pencere açıyor. İnsanla birlikte varolan din olgusunu, en başından başlayarak değerlendiremezsek; dinin bugün vardığı noktayı kavrayamayız. Çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere doğru yürüyen evrimsel düşünce doğası gereği birbirinden beslenerek yürümüş, şekilenmiş ve sonrasına doğru evrimine devam etmiştir, edecektir de.

    Yaşamda hiçbir şeyin durağan olmayışına dinler de dahildir. Arif Tekin, yüz elliye yakın dini kaynakçadan yararlanarak "Kur’an’ın Kökeni"ni araştırırken, bulduğu gerçekleri insanlara, insanlığın geleceğine aktarırken, bilim adamı sorumluluğuyla hareket ederek belgeleri konuşturmuştur. Önemli olan doğruya varmaktır. Arif Tekin bu çalışmasıyla dogmalara karşı çıkarak insanlığın yarını aydınlatan Hallac-ı Mansur, Galile, Bruno ve Turan Dursun gibi aydınlarımızın yarattığı zincirin bir halkasını daha oluşturmuştur.

    Kur’an’ın Kökeni, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bursa’da gerici kalkışmaya karşı söylediği, "Bu din meselesi değil, dil meselesidir" tümcesinin ne kadar önemli ve yerinde olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Arif Tekin, Kur’an’ın Kökeni ile dine, dinlere dogmalarla değil, nesnellik bakıyor ve okurlarını aydınlatıyor.

  • 2. Hamur

Kur’an’ın Kökeni Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.