Kur’an Okumaları: Vahiy Bilgisinin Eleştirisi

Epos Yayınları

Murat Utkucu

15,74 TL
12,12 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
3,62 TL
Kur’an Okumaları: Vahiy Bilgisinin Eleştirisi Hakkında Bilgiler
Türü: Kuran ve Kuran Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 208
ISBN: 9789756790423
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Murat Utkucu
Murat Utkucu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kur’an Okumaları: Vahiy Bilgisinin Eleştirisi Kısa Özet

    Bu kitap, Kur`ân âyetlerindeki mantığın değişik alanlardaki tezahürlerini, eleştirel düşüncenin süzgecinden geçiren bir bakış açısı sunmayı amaçlamaktadır.

    Âyetlerde geçen Coğrafya, Kozmoloji, Biyoloji, Günlük Hayat, Kadın-Erkek İlişkileri kapsamındaki bilgi ve yorumların bilim tarafından kanıtlandığı ve o dönemde bilinmesi mümkün olmayan bilgilerin Kur`ân`da açıkça dile getirildiği iddiaları artık duymaya alıştığımız ve neredeyse kanıksamaya başladığımız ideolojik propaganda argümanlarıdır. Bu argümanlar, Kitap`ın mucizevî karakterine delil olarak öne sürülmektedirler. Gerçekte düz bir okuma ile dahi saptanabilecek çelişkiler ve gerçekle örtüşmeyen açıklamalar, ısrarla bilimdeki en son gelişmelerin Kitap`taki yansımaları olarak sunulmakta ve savunulmaktadır. Bir müminin bile ikna olamayacağı argümanlar, tanrının varlığının kanıtı olarak kitapları süslemekte, yorumu kendinden menkul analizler, İslâm`ın tek ve gerçek hak din olduğunun delili olarak kutsanmaktadır.

    Oysa 5. yüzyılın sosyal düşüncesi olarak İslâm`ın, 21. yüzyılın toplumsal paradigmalarıyla uyumlu hale getirilmesinin imkânsızlığı, yalnız paradigmalar arasında, kavram, mantık ve sistem düzeyinde ilişki kurabilmenin imkânsızlığından kaynaklanmaz. 5. yüzyılda tebliğ edilen Kutsal Kitabın dili, doğrudan 5. yüzyılın Arabistan yaşantısı üzerine inşa edilmiştir; ancak o hayatın içinde can bulabilir. Kitabın paradigmasına hayat veren her kelime, kavram, sıfat ve deyim, 5. yüzyıl Ortadoğu`sunun genel entelektüel kültürü ve Mekke-Medine popüler günlük kültürünce üretilmiştir.

  • 2. Hamur

Kur’an Okumaları: Vahiy Bilgisinin Eleştirisi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.