380,00 TL
250,80 TL
%34 indirim
Kazancınız
:
129,20 TL
Kırmızı ve Siyah Hakkında Bilgiler
Türü: Fransız Edebiyatı Kitapları
Sayfa Sayısı: 622
ISBN: 9786059197908
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Marie-Henri Beyle Stendhal
Marie-Henri Beyle Stendhal
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kırmızı ve Siyah Kısa Özet

    Marie-Henri Beyle, Grenoble`da 23 Ocak 1783 tarihinde burjuva bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası avukat Cherubin Beyle, annesi Hanriette Gagnon`dur. Çok sevdiği annesi 1790 yılında, Stendhal henüz yedi yaşındayken öldü. Stendhal, disiplinli ve muhafazakar kimseler olan teyzesinin babasının etkisi altında büyüdü.

    1796`da Grenoble`da bir okula girdiyse de, 30 Ekim 1799`da askeri okulun giriş sınavına katılmak için Paris`teki, kuzeninin de çalışıyor olduğu Savaş Bakanlığı`na gitti. Ertesi yıl ağır süvari birliğinde teğmen olarak İtalya`ya gitti. Bu seyahati sırasında Dimenico Cimarosa ve Gioachino Rossini`nin müziğini ve Vittorio Alfieri`nin eserlerini tanıması için bir fırsat oldu.

    1801`de ise Napolyon Bonapart`ın ordusunda görev alarak İtalya seferine çıktı. Bu sefer sırasında bir komutanın asistanı olarak Brescia`da üç ay kaldı ve bu sırada soylu ailelerin evlerinde bulundu; ki bu sürenin onun hayatında ne kadar önemli bir yer tuttuğu, sonradan yayınlanan günlüklerinden anlaşılmaktadır. Yine bu zamanlarda yerel dergilerin yazarlarıyla tanışıp Romantik edebiyatı öğrendi.

    1802`de bu bölgeden ayrılarak Almanya, Avusturya ve Rusya`da bazı askeri görevlerde bulundu, ama asla savaşa katılmadı. Aynı yıl, hayatı boyunca aşık olduğu onlarca kadından ilki olan Madame Rebuffel`in peşinden Marsilya`ya gitti. Orada ticarete atıldıysa da başarısız oldu. Bu ve bunu takip eden olayların ve yılların, Kırmızı ve Siyah romanının baş karakteri Julien Sorel`in karakterinin detaylarının çizilmesine büyük katkı sağladığı düşünülmektedir.

  • 2. Hamur

Kırmızı ve Siyah Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.