Karşılaştırmalı İcra ve İflas Kanunu

Adalet Yayınevi

Ali Cem Budak

100,00 TL
92,00 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
8,00 TL
Karşılaştırmalı İcra ve İflas Kanunu Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 475
ISBN: 9786053006312
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Ali Cem Budak
Ali Cem Budak
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Karşılaştırmalı İcra ve İflas Kanunu Kısa Özet

    Bu kanun kitabının sekizinci basısından sonra Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında (7155 sayılı) Kanun* ile İcra ve İflâs Kanunu’nda UYAP üzerinden borçlunun haczi kabil mallarının sorgulanabilmesi ve haczedilebilmesi ile konkordato hükümlerinde özellikle konkordato başvurusunda sunulacak belgelerden denetim raporuna ve konkordato komiserlerinin eğitimi ve seçimine ilişkin önemli değişiklikler yapılmıştır.

    Bu basıda yeni bir takip usulü öngören Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun’un bu takibe ilişkin hükümlerine de yer verilmiştir.

    Öte yandan Anayasa Mahkemesi İİK’nun 277. maddesinin üçüncü fıkrasının birinci bendinde yer alan *neseben veya* ibaresini Anayasa’ya aykırı bularak 11.07.2018’de iptal etmiş ve iptal hükmünün kararın RG’de yayımından itibaren dokuz ay sonra yürürlüğe girmesi hüküm altına alınmıştır.

    Son basıdan sonra İsviçre İcra ve İflas Kanunu’nun 292. maddesinin ikinci fıkrasında bir değişiklik yapılmış, bu değişiklikle yabancı iflas kararlarının tanınması talebi ile buna ilişkin olarak İsviçre MÖHUK’un 169. maddesine göre yapılacak ilan arasında geçecek sürenin tasarrufun iptali davası açma süresinin hesabında dikkate alınmayacağı kabul olunmuştur.

  • 1. Hamur

Karşılaştırmalı İcra ve İflas Kanunu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.