Karşılaştırmalı Eğitim Sistemleri

Sümer Kitabevi

İrfan Erdoğan

200,00 TL
198,00 TL
%1 indirim
Kazancınız
:
2,00 TL
Karşılaştırmalı Eğitim Sistemleri Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786056516627
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 7 adet satılmıştır.
İrfan Erdoğan
İrfan Erdoğan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Karşılaştırmalı Eğitim Sistemleri Kısa Özet

    Bizzat yazarının "Ben bu kitabı çok sevdim; o yüzden kendim yazmış olsam büe tekrar tekrar okuyup yararlanıyorum ve ufkumu geliştiriyorum. Eğitimi bu kitabi göz atarak daha iyi anlıyorum ve belli başlı sorunlara dair bir anlamlandırma yapabiliyorum." dediği bir kitapla karşı karşıyasınız. İster öğrenci olun ister öğretmen, ister idareci hatta bakan olun fark etmez bu kitabı lütfen siz de okuyun ki, eğitime dair sahip olduğunuz bilinç artsın.
    Bu kitabı okuyunca fark edeceksiniz ki eğitimin dünkü hali ile bugünkü hali şaşırtıcı bir şekilde benzeşmektedir. Bir ülkenin eğitim sistemine dair bilgi sahibi olmanın o ülkeyi tanımak olduğunu da göreceksiniz. Özellikle Türkiye`deki eğitim sistemine ve sorunlarına dair bu kitaptan yararlanarak yapacağınız bir anlamlandırma muhakkak olacaktır.
    Öğretmenler, lisans, master, doktora öğrencileri, eğitim fakültesi öğretim elemanları, ilgili yetkililer, lütfen bu kitabı okuyun.

    Bu kitap öncelikle Türkiye`de Karşılaştırmalı Eğitim`in bir bilim dalı olarak gelişmesi için için yazılmıştır. Kitapta, ABD, dağılan SSCB, Japonya, Fransa, Almanya, İngiltere, Danimarka ve isveç gibi gelişmiş sekiz ülkenin eğitim sistemleri ve deneyimleri irdelenmektedir.

    Karşılaştırmalı Eğitim, bir disiplin olarak dünyada birçok ülkede eğitime dair yapılan sistem kurma ve geliştirme çalışmalarında çok önemli katkılar sağlamış bir alandır.

    Türkiye`de de eğitim sistemi değişik zamanlarda değiştirilmeye çalışılmıştır. Ne yazık ki Türkiye`de İkinci Meşrutiyeti takip eden dönem ve cumhuriyetin ilk yılları hariç tutulursa eğitimi değiştirmeye yönelik çalışmalar, Karşılaştırmalı Eğitim`in bir disiplin olarak birikimlerinden ve sunduğu yaklaşımlardan yoksun bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

    Eğitim sisteminde girişilen çalışmalardaki (projeler) başarısızlığın temelinde büyük ölçüde Karşılaştırmalı Eğitim`in bir bilim dalı olarak sunduğu temel yaklaşımlara ve birikimlere karşı sergilenen duyarsızlık yatmaktadır.
    Bu düşünceyle elinizdeki kitapta sunulan bilgi ve değerlendirmelerin, Türk eğitim sisteminde başka ülkelerin deneyimlerinden yararlanarak yapılacak yeniliklerin daha kontrollü ve temelli olabilmesine katkılar sağlayacağı beklenmektedir.

  • 2. Hamur

Karşılaştırmalı Eğitim Sistemleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.