Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Sorumluluğu

Adalet Yayınevi

Lütfi İnciroğlu

190,00 TL
174,80 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
15,20 TL
Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Sorumluluğu Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 158
ISBN: 9786053002383
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2017
Lütfi İnciroğlu
Lütfi İnciroğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Sorumluluğu Kısa Özet

    İş sağlığı ve güvenliği ilke ve kurallarının tüm çalışanlar için ortak olması nedeniyle, kamu ve özel sektör işverenleri (işveren vekilleri) de bu 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun öngürdüğü görevleri ve yükümlülükleri yerine getirmek durumundadır. 6331 sayılı Kanunda işveren; çalışan istihdam eden gerçek veya tüzel kişi yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlar olarak tanımlanmıştır. İşveren adına hareket eden, işin ve işyerinin yönetiminde görev alan işveren vekilleri de bu Kanunun uygulanması bakımından işveren  sayılmışlardır.

    6331 sayılı Kanun; işverenleri, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü kılmıştır. Kanunda sayılan yükümlülüklerin yerine getirilmesi bakımından kamu-özel sektör işvereni arasında herhangi bir ayrım bulunmamaktadır. Kamu işyerlerinin bu Kanunla kapsama yeni alınması nedeniyle kamu işveren vekillerinin yükümlülükleri ve bu yükümlülüklerinden kaynaklanan sorumluluklarının açıklığa kavuşturulması önem arz etmektedir.

    Kanunun kamu-özel işyeri ve işvereni ayrımı gözetmeksizin tüm hükümlerinin her iki kesime eşit uygulanacak olmasının uygulamada getireceği birtakım sorunlar gündeme gelebilecektir. Çünkü iş hukuku ile idare hukuku kavramları arasında uygulamada sorun oluşturabilecek bazı konular bulunmaktadır. Nitekim kamu hukukunun bir dalı olan idare hukuku, bir statü hukukudur. İdare hukuku alanında tarafların hukuki durumlar ise iradidir. Yani taraflar yaratacakları hukuki durumların içeriğini kendi serbest iradeleri ile belirler.

  • 1. Hamur

Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Sorumluluğu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.