İzmir Suikastı ve İttihatçılar Davası - Ankara Yargılamaları Cilt: 2

Temel Yayınları

Osman Selim Kocahanoğlu

60,00 TL
48,60 TL
%19 indirim
Kazancınız
:
11,40 TL
İzmir Suikastı ve İttihatçılar Davası - Ankara Yargılamaları Cilt: 2 Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 640
ISBN: 9789754101188
Kapak: Ciltsiz
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Osman Selim Kocahanoğlu
Osman Selim Kocahanoğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İzmir Suikastı ve İttihatçılar Davası - Ankara Yargılamaları Cilt: 2 Kısa Özet

    Her kitabın olduğu gibi bu kitabın da bir hikâyesi vardır: Bu da Atatürk’e karşıİzmir’de düzenlenen suikasttir. İstiklal Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada, aralarında 6 mebusun da bulunduğu 15 kişiye idam kararı verilmiştir. Bu davanın devamı olan ve literatüre İttihatçılar Davası olarak geçen Ankara yargılamalarında ise, 5 İttihatçıya daha idam kararı verilmiştir. Cavid Bey, Dr. Nazım, Hilmi ve Nail Beyler ile eski Ankara Valisi Abdülkadir.

    İki aşamalı ve 19 idamlı bu davada, sadece suikast girişimi değil, İttihat-Terakkinin imparatorluğu yele veren tarihsel misyonu dahil, Cumhuriyetle çatışan siyasal ve ideolojik kök paradgimaları da sorgulanmıştır. Üçİttihatçı lider ölünce bayrağıCavid Bey ve Kara Kemal almışlardı. Bu bağlamda Enver Paşa’ya kadar uzanan biyografi denemeleri ve ideolojik analizlerle hesaplaşmanın toplumsal arka planı üzerinde durulmuştur.

    Bu kitapta günümüze ders çıkaracak ilginç bir portre denemesi daha bulacaksınız. İdam edilen beşİttihatçıya ölüm raporu düzenleyen Bülent Ecevit’in babası Dr. Fahri Bey, dedesi Şükrü Hoca’dan (Çinli Hoca), torun Ecevit’e uzanan Doğulu bir aile yapısının psiko-sosyal analizini de ilk defa bu kitapta okuyacaksınız.

İzmir Suikastı ve İttihatçılar Davası - Ankara Yargılamaları Cilt: 2 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.