13,89 TL
10,83 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
3,06 TL
İslamcılık Hakkında Bilgiler
Türü: Müslümanlık Kitapları
Sayfa Sayısı: 118
ISBN: 9786056339080
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Muhittin Bilge
Muhittin Bilge
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslamcılık Kısa Özet

    İslamcılık, dünden bugüne, beşeri bilimlerin merkezinde yer alan en tartışmalı konulardan biri olmuştur. Ancak, konuya ilişkin çalışmaların neredeyse tamamının, İslam`ın siyasallaşması olarak ele aldıkları İslamcılığı; siyasal anlamda salt bir ideolojiyle, tarihsel anlamda ise bir akım olarak ortaya çıktığı dönemle sınırlayan bir yaklaşım içerisinde oldukları görülür.

    Muhittin Bilge bu çalışmasında, sadece bir ideolojiye indirgenemeyeceğini vurguladığı İslamcılığı, birbiriyle irtibatlandırdığı üç boyutta ele almakta; İslamcılığın bir akım olarak tezahür ettiği dönemle sınırlı tutulmasının yanlışlığına dikkat çekerek, onun, bir olgu olarak, neredeyse İslam tarihiyle yaşıt bir mahiyeti içkin olduğunu, oldukça sağlam temellendirmelerle ortaya koymaya çalışmaktadır.

    Bu çalışmanın bir başka özelliği ise; bugüne kadar İslamcılık üzerine çalışan insanların kahir ekseriyetle üzerinde ittifak ettikleri "İslamcılığın modernliğin ürünü olduğu" görüşünün, yazar tarafından tartışmaya açılarak eleştiriye tabi tutulmasıdır.

    Tüm bu mülahazalarla, İslamcılık meselesini alışılagelmiş klişeler dışında ele alan bu çalışmanın, sadece teoloji ve beşeri bilimlerle ilgili araştırmacılar değil, konuya ilgi duyan bütün okurlar için yeni ufuklar ve tartışmalar ortaya koyacak bir özgünlüğe sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir.

  • 2. Hamur

İslamcılık Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.