281,00 TL
258,52 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
22,48 TL
İnfaz Hukuku Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 804
ISBN: 9786257088466
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Kemal Mecit
Kemal Mecit
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İnfaz Hukuku Kısa Özet

    Hukukçular arasında sıkça söylendiği üzere, eğer "hukuk bir derya" ise bu alanın özellikli denizleri vardır. İnfaz hukuku da bu bölgelerden biri olarak kabul edilmelidir. Çünkü, suç olarak tanımlanan eylemin bozduğu düzene ve yol açtığı hak ihlaline karşı adaletin ve kamu gücünün yaptırımının uygulanması infaz hukuku mekanizmaları ile sağlanabilmektedir. Mahkemeler tarafından verilen hapis cezalarının yerine getirilmesi kapsamında, doğrudan kişi özgürlüğü üzerinde etkisi ile örneğin suça sürüklenen çocuklar da düşünüldüğünde, infaz kurallarının doğru uygulanmasının ne denli önem taşıdığı da tartışmadan uzak bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Diğer taraftan, infaz hukukunun teknik yönlerinin fazlalığı ve infazla ilgili yapılan yasa değişikliklerinin getirdiği çoklu uygulama ihtimalleri de işin zorluğunu ve hassasiyetini artırmaktadır.

    Ana başlıklar halinde sıralanan bu nedenler gözetildiğinde, infaz hukuku alanında yazılan ve sınırlı sayıda olan kitaplar da uygulamaya yüksek düzeyde katkı sağlamaktadır. Yenilenen bu eserin, gerek sistematiği ve konu çeşitliliği, gerekse uygulamada karşılaşılan sorunlara yönelik oluşu ve güncel yargısal içtihatlarla donatılmışlığı bakımından önemli bir boşluğu kapattığı kanısını taşıyorum.

    Özetle, hukuk uygulayıcıları için masa üzerinde devamlı olarak duracak olan bu kitap, bu mesleğin adayları için de infaz hukukunu öğrenecekleri bir kaynak özelliği taşıdığı gibi; hukuk teorisyenleri açısından da infaz hukuku uygulamasını izleyebilecekleri bir pencere niteliği taşımaktadır.

  • 1. Hamur

İnfaz Hukuku Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.