İktisat Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 272
ISBN: 9786055410087
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Hasan Gürak
Hasan Gürak
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İktisat Kısa Özet

    Değerli iktisatçılar/ekonomistler, Bildiğiniz gibi `akademik` iktisadi doktrinler, büyük oranda Batılı ideologların bakış açılarını yansıtır. Bunlar arasında Batılı iktisatçıların `geleneksel` veya `ana akım` olarak adlandırdıkları iktisadi kuramlar, birçok açıdan gerçek olguları açıklamada yetersiz kalmaktadır. Bir başka deyişle Batılı ideologlar şimdiye kadar birçok iktisadi konuda `fikir üretme` haklarını cömertçe kullandılar ve ortaya çıkan tablo hiç de tatmin edici olmadı.

    Bir iktisatçı olarak biz Türk düşünürlerin de `özgün ve farklı fikir üretme` hakkı olduğuna inanarak elinizde tuttuğunuz bu kitabı hazırladım.

    Kitaptaki çözümlemelere, görüşlere, yorumlara katılır veya katılmazsınız; eksik ve yetersiz bulabilirsiniz. Ama öne sürülen görüşlerin, çözümlemelerin ve yorumların Batılı ideologların bilimsel iktisat (!) diye bizlere sunduğu birçok safsatadan daha az mantıklı, daha az tutarlı ve daha az gerçekçi olmadığını ileri sürmek abartılı olmaz, sanırım. Gelin biz Türkler de bazılarına `ideolojik` gelecek düşünce üretme hakkımızı hep birlikte kullanalım ve kitabın içindeki eksik-yetersiz yerleri birlikte düzelterek-geliştirerek iktisatta bir `Türk Okulu` oluşturmaya çalışalım.

  • 2. Hamur

İktisat Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.