İcra ve İflas Kanunu ve İlgili Mevzuat

Adalet Yayınevi

İbrahim Özbay

29,00 TL
26,68 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
2,32 TL
İcra ve İflas Kanunu ve İlgili Mevzuat Hakkında Bilgiler
Türü: Kanun ve Uygulama Kitapları
Sayfa Sayısı: 355
ISBN: 9786053002666
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
İbrahim Özbay
İbrahim Özbay
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İcra ve İflas Kanunu ve İlgili Mevzuat Kısa Özet

    *İcra ve İflâs Kanunu ve İlgili Mevzuat* adı altında hazırladığımız bu çalışma ile İcra ve İflâs Hukuku dersine ilişkin mevzuatın tek bir kitap hâline getirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın hazırlanmasındaki temel gaye, hukuk fakültesi öğrenicilerinin güncel bir metne sahip olmalarını ve pratik çalışma derslerinde mevzuattan yararlanmalarını sağlamaktır.

    Türkiye’de özel hukuktan doğan alacakların tahsili usulünü düzenlemek üzere İsviçre Federal İcra ve İflâs Kanunu esas alınarak bir metin oluşturulmaya çalışılmıştır. Hazırlıkları tamamlanan bu metin 09.06.1932 tarihinde kabul edilerek 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu olarak yürürlüğe girmiştir. İcra ve İflâs Kanunu (İİK) yürürlüğe girdikten sonra birçok değişiklik söz konusu olmuştur. Çalışmamızda İİK’da meydana gelmiş değişiklikleri de belirtmek suretiyle güncel bir mevzuat kitapçığı hazırlanmıştır.

    İİK’da icra ve iflâs hukukuna özgü önemli birçok belgenin muhteviyatına ilişkin hükümler sevk edilmiştir. Bu hükümlerin daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla, 11.04.2005 tarihli ve 25783 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği eki olan belge örneklerine de çalışmamızda yer verilmiştir.

    6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmak Üzere Kanun Tasarı Taslağı hazırlanmıştır. Bu taslakta İİK m. 258 bakımından bazı değişiklikler öngörülmüştür. Yürürlüğe girmesi muhtemel olan bu değişiklik metnine ilgili maddenin dipnotunda yer verilmiştir.

  • 1. Hamur

İcra ve İflas Kanunu ve İlgili Mevzuat Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.