İcra ve İflas Hukuku Pratik Çalışma Kitabı

Sümer Kitabevi

Cengiz Serhat Konuralp

160,00 TL
İcra ve İflas Hukuku Pratik Çalışma Kitabı Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 604
ISBN: 9786057015273
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2021
Cengiz Serhat Konuralp
Cengiz Serhat Konuralp
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İcra ve İflas Hukuku Pratik Çalışma Kitabı Kısa Özet

    İcra ve İflas Kanunu hükümlerinin uygulanması icra daireleri, iflas daireleri, icra mahkemeleri esas olmak üzere yargı örgütündeki tüm organlar tarafından tatbik edilmektedir.
    Takip sürecinin asgari iki ayrı merci tarafından yürütülmesi ve takibin alacaklı ile borçlu yanında üçüncü kişileri de doğrudan etkiliyor olması mevzuata hakimiyeti önemli kılmaktadır.
    İcra ve iflas hukuku mevzuatının uygulanmasından kaynaklanan hukuki ihtilafların çeşitliliği diğer hukuk alanlarına ilişkin mevzuata nazaran BAM HD ve Yargıtay HD’nin faaliyet alanında önemli bir yer tutmaktadır. Hukuk hayatında geniş bir alanda ve farklı mercilerde uygulanan İcra ve İflas Kanunu, uygulama ile teorik alanda farklı sonuçlar doğurabilmekte, bu durum hukuk güvenliğine olumsuz etki etmektedir. Kanunda belirtilen hükümler ile icra dairesi ya da iflas dairesi uygulamalarının farklılığı icra ve iflas hukukunun başta gelen problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmanın hazırlandığı dönem itibarıyla gündemde olan yeni İcra ve İflas Kanunu’nun bu sorunlara çözüm getirmesini temenni etmekteyiz.

  • 1. Hamur

İcra ve İflas Hukuku Pratik Çalışma Kitabı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.