189,00 TL
128,52 TL
%32 indirim
Kazancınız
:
60,48 TL
İçimizdeki Şeytan Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 272
ISBN: 9786257449854
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
Sabahattin Ali
Sabahattin Ali
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İçimizdeki Şeytan Kısa Özet

    Bir sanatkârın eserlerine yönelik anlamlandırma gayreti onun ölümlü yanlarından ziyade geriye bırakmış olduğu eserlerinin çağları aşabilecek anlam dünyasına yönelik olmalıdır. Bunun için de sanatkârdan geriye kalan eserlerin ilk ve tahrif edilmemiş nüshalarına ulaşmak; edebî esere yönelik farklı okuma biçimlerini bu metinlerden hareketle yapmak önemlidir. Elinizde bulunan ve *eleştirel basım* anlayışıyla hazırlanan İçimizdeki Şeytan’ın ortaya çıkış amacının bu olduğunun altını çizmek isteriz.

    Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan adlı eseri ilk kez Ulus gazetesinin 3 Nisan 1939 - 29 Haziran 1939 tarihleri arasında tefrika edilmiştir. 87’nci tefrikada son bulan roman, bir yıl sonra, Remzi Kitabevi tarafından kitap olarak yayımlanmıştır. Sanatkârın sağlığında eserin başka bir baskısı bulunmamaktadır.

    Elinizde bulunan nüsha kitabın ilk baskısından hareketle yayıma hazırlanmış; noktalama işaretleri ve sözcüklerin yazımında görülen kimi tutarsızlıklar sanatkârın asıl kullanış biçimiyle birleştirilerek eserlerin orijinal yapısını korumayı amaçlamıştır. Bunun yanı sıra gazete sayfalarında kalmış romanın ilk hâli de mukayeseli bir biçimde okunmuş; sanatkârın dilinde meydana gelen değişmelere -bir gösterge değeri taşıdığı düşünülerek- işaret edilmiştir. Böylelikle sanatkârın ikinci baskıyı hazırlarken eseri üzerinde yaptığı değişiklikler ile romanın tefrika edildiği gazete nüshası arasındaki farklılıklar dipnotlarla gösterilmiştir. *Edisyon Kritik* adı da verilen bu basımda, Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan üzerinde bizzat kendisinin yapmış olduğu bütün değişim ve dönüşümlere dikkat çekilmiştir.

  • 2. Hamur

İçimizdeki Şeytan Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.