Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Hüseyin Hilmi Paşa`nın Rumeli Umumi Müfettişliği 1902-1908

Üretici Liste Fiyatı
337,50 TL
259,88 TL
%23 İndirim
Kazancınız
77,62TL
Parapuan: 260
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Hüseyin Hilmi Paşa`nın Rumeli Umumi Müfettişliği 1902-1908
Türü : Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 399
ISBN : 9786258055054
Basım Yılı : 2022
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:2 adet satılmıştır.

II Abdülhamid iktidarı yakın tarihin üzerine en çok konuşulan dönemlerindendir. İçeride ve dışarıda askeri ve diplomatik krizlerin yaşandığı bu dönemde Rumeli topraklarında `Makedonya Meselesi` adı verilen sorun öne çıkar. II Abdülhamid Avrupa Devletlerinin gündemine taşınan bu sorunu diplomasi yoluyla çözmeyi amaçlamış ve 1902 yılı Kasım`ında Rumeli Umumî Müfettişliğini ihdas etmiştir. Müfettişliğe ise Yemen eski valisi Hüseyin Hilmi Paşa`yı atamıştır.
Elinizdeki kitap Hüseyin Hilmi Paşa`nın mektupçuluktan valiliğe; nazırlıktan sadrazamlığa uzanan devlet adamlığı serüveninin en kritik görevlerinden birine yoğunlaşıyor.  Batı basını ile ilişkileri azınlık isyanlarını eğitimden askeri düzene kadar yayılan iç düzensizliği yeniden inşa çabalarını içeren bir görevi üstlenmesi Hüseyin Hilmi Paşa`nın devlet adamlığını Osmanlı Devleti`nin çözülme sürecinden hemen önce verdiği mücadeleyle bütünleştirir. Hüseyin Hilmi Paşa`nın çabaları aslında II. Abdülhamid dönemi dış politikasının nasıl yürütüldüğüne dair bir temsili de üstlenir.
Özgür Tilbe Hüseyin Hilmi Paşa`nın Rumeli Umumî Müfettişliğine yoğunlaşarak onun bu görev süresince yürüttüğü faaliyetleri ele alıyor ve devletin XX. yüzyılın hemen başlarındaki dış politikasını devlet adamı-devlet ilişkisi üzerinden ortaya çıkarıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.