40,00 TL
30,80 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
9,20 TL
Hürrem Sultan Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Kitaplar
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786055014582
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 22 adet satılmıştır.
Kamil Feyzioğlu
Kamil Feyzioğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hürrem Sultan Kısa Özet

    Balıklarca "Tutsak Olmuş Kadınların Dünyası" olarak tanımlanan Harem-i Hümayun tarih boyunca hep gizemini ve sırrını korumuştur.

    Harem, çeşitli Avrupa ülkelerinden köle veya tutsak olarak elde edilmiş genç ve güzel kadınların, padişahın kalbini kazanmak için yarıştığı ve gücü ele geçirmek için en tehlikeli planlar yaptığı ve rekabetin gizliden gizliye acımasızca sürdüğü bir Altın Kafes`tir.

    Altın Kafes`e köle olarak gelen ve ardından cariye olan Hürrem sultan renkli hayatı ile efsaneleşmiş; zekâsı, cesareti, ihtiraslarıyla ün salmış bir Hanım Sultan olmuştur.

    Tarihte, Hürrem bir yanıyla anne dürtüleriyle hareket eden kadın olarak karşımızdadır. Diğer taraftan da Mustafa başa geçtiğinde kendisi ve çocukları öleceği için entrikalarla başkalarını öldürerek canlarını koruyan bir canidir.

    Hürrem Sultan, içindeki iktidar hırsının kuvvetli oluşundan dolayı yaşamını ve etrafındakilerinin yaşamlarını hep kendi istekleriyle yönlendirmiştir.

    Hürrem, Kanuni`nin aşkından yararlanarak, gün geçtikçe sarayda her engeli sabırla aşan ve her şeyin zamanını bekleyerek kadınsı bir kurnazlıkla politikasını yürütmüştür.

    Hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Devlet işlerinde etkin rol oynayarak Osmanlı İmparatorluğu`nda "Kadınlar saltanatı" denilen devri başlattığı kabul edilir... 

  • 2. Hamur

Hürrem Sultan Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.