Hidrolik Makineler Hakkında Bilgiler
Türü: Makine Bilimi Kitapları
Sayfa Sayısı: 312
ISBN: 9786057109316
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
İrfan Karagöz
İrfan Karagöz
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hidrolik Makineler Kısa Özet

    Hidrolik makineler ve benzeri dersler Makine mühendislikleri başta olmak üzere değişik mühendislik dallarında okutulmaktadır. Ancak son yıllarda bu konularda Türkçe eser yazımı ve basımı çok azalmış eski yıllarda basılan kitapların da mevcudu kalmamıştır.
    Bu konuda ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak üzere U.Ü. Makine Mühendisliği Bölümünde uzun yıllar vermiş olduğum Hidrolik Makineler dersi ile ilgili notları kitap haline dönüştürmek gereği doğmuştur.

    Bu eser 13 bölümden oluşmuş olmakla beraber bu bölümler üç ana grupta toplanabilir. Birinci grup türbomakineler için gerekli tanımlar, kavramlar, sınıflandırmalar, genel türbomakineler teorisi ve türbomakinelerde benzerlik kanunlarına ayrılmıştır. İkinci grupta hidrolik türbinlere işlenmiştir. Yaygın olarak kullanılan türbin tipleri tanıtıldıktan sonra örnekler çözülmüş ve problemlere yer verilmiştir. Sonuncu grubu oluşturan bölümler ise pompalara ayrılmıştır. Bu kısımda pompalar hakkında genel bilgilerden sonra santrifüj pompalar ele alınmıştır. Pompaların karakteristikleri ve işletilmesi ile özel pompalar bu kısımda incelenmiş ve problemlere yer verilmiştir.

  • 2. Hamur

Hidrolik Makineler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.