Hepatoloji Hakkında Bilgiler
Türü: Tıp Bilimleri Kitapları
Sayfa Sayısı: 1188
ISBN: 9786257275392
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
Duygu İbrişim
Duygu İbrişim
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hepatoloji Kısa Özet

    Hepatoloji kitabında karaciğerin anatomisi, fizyolojisi, erişkin karaciğer hastalıkları, karaciğer nakli, pediyatrik karaciğer hastalıkları ve yaklaşım konularını tüm yönleriyle okuyucuya anlatmayı, güncel gelişmeler eşliğinde yeni eklenen tüm tanı ve tedavi metodlarını sunmayı amaçladık. Hangi hastalıklarda hangi tanı ve tedavi algoritmasının gerektiği, fizyolojik süreçlerde karaciğer, yine güncel konulardan diyet ve fitoterapinin karaciğere etkisi ilgili bölümlerde anlatıldı.

    Karaciğer günümüzde tıp dünyasındaki birçok gelişmeye rağmen keşfedilebilirliğini korumakta, karaciğer hastalıklarıyla ilgili yine günümüzde farklı tedavi metodları araştırılmaktadır. Endikasyonu olan hastalarda karaciğer nakli tüm dünyada en geçerli tedavi metodu olarak yerini korumakla birlikte, gelecekte gerek kök hücre ve moleküler düzeyde tedavilerin gerek medikal tedavi metodlarının gelişimi belki de cerrahi müdahaleyi çok daha az tercih edilen bir seçenek haline getirecektir. Karaciğeri anlamak için anatomi, fizyoloji ve histolojisi, embriyolojik gelişimi, rol alan genetik ve moleküler sistemler, hastalıkların patofizyolojisi ve gelecek perspektiflerini değerlendirmek, anlamak ve yayınlanan güncel kaynakları sürekli araştırmak gereklidir. Hepatoloji kitabının da araştırılması ve referans olarak alınması gereken kaynaklar arasında yerini alacağına inanıyoruz.
    Kitabın önemli özelliklerinden birisi gerek cerrahi ve girişimsel tedavi yöntemleri gerekse medikal tedavi algoritmalarını okuyucuya sunması ve ilgili branş hekimine klinik olarak yol göstermesidir.

    Yine, uygulanan medikal ve cerrahi tedaviler ile birlikte, bunların yan etki ve komplikasyonlarıyla mücadele edilebilmesi için rehber niteliğinde hazırlanmış kitabımızda, karaciğer naklinin, hepatolojinin tüm yönleriyle birçok bölümde bütünleştiğini, tedavi metodlarının kimi bölümlerde özet önerilerini kimi bölümlerde ise algoritma şeklinde ayrıntılı sunumlarını bulacaksınız. Karaciğere ait konular oldukça ayrıntılandırılmış, farklı bölümlerde kısmen benzer ancak farklı referanslar yoluyla edinilmiş bilgilerin bölümlere entegrasyonu sağlanarak okuyucunun konuyu daha iyi öğrenebilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca pediatrik ve yetişkin karaciğer hastalıklarında edineceğiniz benzer bilgilerin farklı yaş gruplarındaki değişkenliği hem konuya bakış açınızı pekiştirecek hem de farklılıkları görmenizi sağlayacaktır.

    Okuyucu, normal bir karaciğer fonksiyonu ile ilgili tüm bilgilere erişebilmenin yanında gebelik gibi fizyolojik değişim süreçleriyle ilgili de yine ayrıntılı bir bilgi edinme şansı bulacaktadır.
    Kitabın diğer özelliği, konuların teorik ve klinik özelliklerine farklı branşlar tarafından yapılan yaklaşımlar ile bakış açılarının zenginleştirilmeye çalışılmasıdır. Konular cerrahi, gastroenteroloji, radyoloji ya da enfeksiyon hastalıklarına ait bakış açılarıyla harmanlanmaya çalışılmış, farklı branşlardan okuyucuların kitaptan daha spesifik olarak yararlanması sağlanmıştır. Karaciğere faydalı olabilecek deneysel ve alternatif tedavi edici yöntemler de kitapta ayrıca tartışılmıştır.

    Hepatoloji kitabının ülkemiz tıbbına katkı sunması dileğiyle…
    Covid-19 pandemisi sürecinde tüm zorluklara rağmen mesleğini icra eden, bu uğurda canını dahi veren, ülkemizin fedakar ve emektar bütün sağlık çalışanlarına ithafen…

    Saygı ve minnetle…

  • 1. Hamur

Hepatoloji Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.