200,00 TL
184,00 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
16,00 TL
Hasta Hakları Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Sağlık Kitapları
Sayfa Sayısı: 276
ISBN: 9786051468556
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2016
İsa Yardım
İsa Yardım
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hasta Hakları Kısa Özet

    Sağlık alanında, kişilik hakkının yansımalarından en önemlisi hasta haklarıdır. Hasta hakları, ülkemizde esas olarak Hasta Hakları Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

    Bağımsız çalışan hekim ile hasta arasındaki sözleşme ilişkisine hekimlik sözleşmesi, özel hastane işleticisi ile hasta arasındaki sözleşme ilişkisine ise hastaneye kabul sözleşmesi adı verilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen hastaneler ile hastalar arasında ise sözleşme ilişkisi bulunmamaktadır. Hasta ile hekim veya özel hastane arasındaki sözleşme ilişkisi, genel olarak Türk Borçlar Kanunu’nun vekâlet sözleşmesi hükümlerine, istisnai olarak eser sözleşmesi hükümlerine tabidir.

    Hasta Hakları Yönetmeliği’nde düzenlenen -Tıbbi Özen Gösterilmesini İsteme-, -Kendisine İlişkin Olarak Genel Bilgi İsteme-, -İzin ve Onay Olmaksızın Tıbbi İşleme Tabi Tutulmama- hakları, hastaların bilinçlenmesiyle birlikte öne çıkmaktadır.

    6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca hasta, tüketici konumundadır. Hastaların haklarının ihlali durumunda, bu Kanun’da belirtilen ayıplı hizmetin yeniden görülmesi, ayıp oranında bedelde indirim, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, sözleşmeden dönme gibi seçimlik hakları vardır. Aynı zamanda Türk Borçlar Kanunu’na göre tazminat da isteyebilirler.

    Bu çalışmada hasta haklarının genel olarak incelenmesi yanında, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca tüketici olarak kabul edilmesi gereken hastaların, bu kanundan kaynaklanan hakları ayrıntılı olarak incelenmiştir. Çalışmanın hasta hakları alanında konuyla ilgilenen kişilere faydalı olmasını ve hukuk bilimine katkıda bulunmasını temenni ediyorum.

  • 1. Hamur

Hasta Hakları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.