70,00 TL
49,70 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
20,30 TL
Hanım Sahabiler Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 487
ISBN: 9786057689184
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 27 adet satılmıştır.
İbn Sa`d
İbn Sa`d
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hanım Sahabiler Kısa Özet

    Yayınevi olarak 2014 yılında İbn Sa’d’ın Kitabü’t-Tabakati’l-Kebir’ini, Prof. Dr. Adnan Demircan Hocamız’ın editörlüğünde alanın uzmanı 15 hocamızın oluşturduğu bir heyet tarafından yapılan notlandırılmış çevirisini -son cildi dizin olmak üzere- 11 cilt olarak yayınlamaya muvaffak olmuştuk. Aradan geçen zaman içerisinde okuyucularımızdan gelen talep üzerine söz konusu Tabakat’ın ilk iki cildini bu yılın başında *İbn Sa’d, Siyer* adıyla müstakil bir baskı olarak neşrettik. Söz konusu müstakil cildin siyer okuyucuları nezdindeki olumlu karşılığı, diğer ciltlerin de özgün bir derleme ile ayrı basımlarının yapılmasının gerekliliğini gündeme getirdi. Şuan elinizdeki bu çalışma, böyle bir talebin sonucunda oluşturulmuş bir eserdir.

    *Hanim Sahabiler* başlığında bir cilt olarak tasarlanan eser, Tabakat’ın son cildi olan 10 cildi oluşturan *Hanımlar* kısmından oluşmaktadır. Toplamda 628 hanım şahsiyetin biyografisinden oluşmaktadır. Bunların 534’ü sahabi, kalan 94 kişi de hadis rivayetinde öne çıkan tabiin hanımlardan oluşmaktadır.

    Asr-ı Saadet dünyasını hanım ve aile penceresinden daha yakından tanımak için kaçırılmayacak birincil kaynaklardan olan eser, aynı zamanda günümüzdeki bazı tartışma ve farklı yaklaşımlara da ufuk açıcı bir etki ve katkı sağlayacaktır.

  • 2. Hamur

Hanım Sahabiler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.