70,00 TL
60,20 TL
%14 indirim
Kazancınız
:
9,80 TL
Hadis Günlüğü Hakkında Bilgiler
Türü: Meal Tefsir ve Hadis Kitapları
Sayfa Sayısı: 254
ISBN: 9786056231322
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2012
Zekeriya Güler
Zekeriya Güler
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hadis Günlüğü Kısa Özet

    Kuran ile birlikte hadis ve sünnet şuurunun, kültür ve eğitiminin yaygınlık kazanmasıyla, batıl inançların ve bidat uygulamaların kademeli olarak ortadan kalktığı tecrübe ile sâbittir. Şüphesiz kazanılan bu şuur, kültür ve eğitim sayesinde, Rasûl-i Ekremin rehber irâdesine teslim olmanın semeresi gereği, dünyada mutlu bir hayat sürülmüş ve âhiret için ciddi bir yatırım yapılmış olacaktır.

    Hadis Günlüğü adı, geçmişi hicrî üçüncü asra kadar uzanan ve klasik hadis kitâbiyâtı arasında belli bir yeri olan amelül-yevm vel-leyleden mülhem konulmuştur. Amelül-yevm vel-leyle, Rasûl-i Ekremin günlük ibâdet, duâ ve zikirleri ile bu konudaki tavsiye ve tatbikâtını ihtiva eden bir tür hadis kitabıdır.

    Hadis Günlüğünde konu başlığı olarak verilen yetmiş hadisin açıklamasında yüz âyet ve yüz elli hadis zikredilmektedir. Yüz elli hadisten otuz beşi mevkûf ve maktû haber olarak sahâbe ve tâbiîn nesline aittir. Demek oluyor ki, bu kitabın bitirilmesiyle birlikte toplam iki yüz yirmi hadis okunmuş olacaktır.
     

  • 2. Hamur

Hadis Günlüğü Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.