Gözüm Yaşı Tuna Selidir Şimdi

Sel Yayıncılık

Selma Fındıklı

4,63 TL
2,78 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
1,85 TL
Gözüm Yaşı Tuna Selidir Şimdi Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Edebiyatı Romanları
Sayfa Sayısı: 142
ISBN: 9789755700373
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Selma Fındıklı
Selma Fındıklı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Gözüm Yaşı Tuna Selidir Şimdi Kısa Özet

    Nereye Yüreğim ve Loş Sokağın Kadınları adlı yapıtlarıyla edebiyatımıza sessiz ama düzeyli bir giriş yapan Selma Fındıklı bu üçüncü kitabında "göç" olgusuna eğilmiştir.

    Evrensel bir boyutu olan, yüreklere acılar veren, onurları çiğneyip geçen, insanları hüzünlerle, özlemlerle, yalnızlıklarla kuşatan, topraklarından söküp bilinmezliğe doğru savuran göçü, buruk, siyah beyaz bir anlatımla sergilemiştir Selma Fındıklı.

    Adını tarihe yazdıran `93 Harbi` Balkanlardaki Türkleri can, mal kaygısına düşürmüş ve hala öyküleri anlatılan bu destansı göç, birden bütün sorunların üstüne çıkmıştır: Ya dişlerini sıkıp kalacaklar ya da cehenneme dönme eğilimi gösteren yerden bir an önce uzaklaşacaklardır.
    Romanda, köklerinden kopartılanların şaşkınlığı, yenilgisi, tepkileri, boşluklara yuvarlanışların sarsıntısı, bozulan düzenlerin yarattığı kaygılar, pek çok şeyi yitirmenin utancı ve Anadolu`da yeniden dirilme, yeniden yaşama bağlanma girişiminin çabası vardır.

    Gözüm Yaşı Tuna Selidir Şimdi, bir olaylar, entrikalar, devinimler romanı değildir. Bir kaçmaca, kovalamaca yoktur. Romanın dili öfkelerden, sertliklerden arındırılmış görüntülerle, saptamalarla, gözlemlerle beslenmiş yumuşak, rahat, yormayan bir dildir. Bosna`dan, İstanbul`dan, Bursa`dan unutulmaz tablolarla donatılmıştır.

    Her satırı sevgiyle dokunmuş, dramın, hüznün siyah beyaz fotoğrafıdır Gözüm Yaşı Tuna Selidir Şimdi.. Şiirsel bir mırıldanma, şiirsel bir fısıltıdır adeta..

  • 2. Hamur

Gözüm Yaşı Tuna Selidir Şimdi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.