42,00 TL
29,82 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
12,18 TL
Foucault Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Felsefe Kitapları
Sayfa Sayısı: 292
ISBN: 9786055029548
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 8 adet satılmıştır.
Eric Paras
Eric Paras
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Foucault Kısa Özet

    Öznenin yitimini çalışmalarının merkezine alan Foucault, nasıl kısmen özerk özneyi kabul eden, özgürlük, bireycilik, insan hakları gibi düşünceleri tartışan bir düşünüre dönüşmüştür? Foucault: Öznenin Yitiminden Yeniden Doğuşuna bu can alıcı soruyu odağına alarak Foucault`nun düşünsel evreninin farklı uğraklarına hakim olan arkeoloji, soybilim, söylem, disiplin, iktidar, bilgi ve yaşama sanatları kavramları arasındaki geçişleri aydınlatıyor.

    Foucault`nun Collège de France`ta verdiği dersleri bütünüyle ele alan ilk geniş çaplı tarihsel çalışma özelliği taşıyan bu kitap, yayımlanmış söyleşileri, makaleleri ve konuşmalarını derleyen kapsamlı bir arşiv araştırması sunuyor. Foucault`nun düşünsel evrimini, tutarsızlık iddiaları temelinde değil tarihsel koşulları içinde ele alan Eric Paras, Sartre`la giriştiği öznellik tartışmasının, 68 olaylarının ve 1979 İran Devrimi`nin Foucault`nun düşünce sistemine etkilerini tartışıyor.

    "Foucault, `önceki çabaları beyhude bir nitelik taşıdığından değil, bir düşünme biçimini gidebileceği sınıra dek taşımaları ve o sınırlamaları görüp aşabilmelerinden dolayı çalışmaları hem asli bir süreklilik hem de önemli bir yön değişikliği sergilemiş Wittgenstein ve Heidegger gibi ender rastlanan düşünürlerden biri,` olduğunu göstermişti."

  • 2. Hamur

Foucault Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.