Etnomüzikolojinin Temel Kavramları

Bağlam Yayınları

Banu Mustan Dönmez

190,00 TL
155,80 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
34,20 TL
Etnomüzikolojinin Temel Kavramları Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Kavramlar Kuram ve Tarihçe Kitapları
Sayfa Sayısı: 304
ISBN: 9786059911566
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 23 adet satılmıştır.
Banu Mustan Dönmez
Banu Mustan Dönmez
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Etnomüzikolojinin Temel Kavramları Kısa Özet

    Bu çalışmanın hayata geçirilme nedeni, derslerimizde öğrencilerimizde fark ettiğimiz kavram bilgisi eksikliği olmuştur. Amacımız, özellikle lisans ve lisansüstü öğrencilerimize ve ilgili okuyuculara, henüz yeni denebilecek ve Türkiye’deki özgün ve çeviri literatürü oldukça sınırlı olan etnomüzikoloji disipliniyle ilgili kavramlar konusunda yol gösterici olmaktır.

    Bir bilim disiplini ne kadar yeni olursa, o disipline bağlı terminoloji de o kadar yeni ve belirsizliklerle dolu olacaktır. Bu nedenle, bu çalışmanın alana ilişkin gerekli tüm kavramları içermesi de beklenmemelidir. Antropoloji, sosyoloji, felsefe, mitoloji, etimoloji, folklor, müzik teorisi, politika, tarih, nümismatik ve doğa bilimsel disiplinler de dâhil birçok disiplinle iç içe olan bir alanın, kavramsal ve kuramsal bağlamdaki her yönüne nüfuz edebilmek olanaksızdır. Dolayısıyla bir Türk etnomüzikologu olarak, alandaki terminoloji açığını mümkün olduğunca gidermeye çalışmak, bizim için ülkemiz akademisine ilişkin bir sorumluluk haline gelmiştir. Bu kitap, etnomüzikolojinin Türkiye’deki önemli bir açığını kapatmaya yönelik bir ilk olmakla birlikte, yalnızca okuyucuya yol gösterme ve onu alana ilişkin yeni kavramlara alıştırma amacı taşımaktadır.

    Kitap, iki bölüme ayrılmıştır: *Etnomüzikolojide Temel Kavram ve Terimler* adlı ilk bölümde, adından da anlaşılacağı gibi etnomüzikoloji yapabilmek için gerekli temel kavram ve terimler; *Etnomüzikolojide Temel İsimler* adlı ikinci bölümde ise, etnomüzikolojide iz bırakmış belli başlı isimler, alfabetik sırayla ele alınmıştır.

    Bir nebze ışık olabildiysek ne mutlu bize….

  • 2. Hamur

Etnomüzikolojinin Temel Kavramları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.