Dorian Gray`in Portresi

Çocuk Gezegeni

Oscar Wilde

60,00 TL
36,60 TL
%39 indirim
Kazancınız
:
23,40 TL
Dorian Gray`in Portresi Hakkında Bilgiler
Türü: Roman ve Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 240
ISBN: 9786052078747
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 52 adet satılmıştır.
Oscar Wilde
Oscar Wilde
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Dorian Gray`in Portresi Kısa Özet

    Dorian Gray’in Portresi Kitabını Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Dorian Gray’in Portresi kitabı, İrlandalı oyun, roman, kısa öykü yazarı ve şair Oscar Wilde tarafından yayımlanan tek romanıdır ve konu olarak yüksek sınıfa mensup, yakışıklı ve genç bir adam olan Dorian Gray’in ressam Basil Hallward tarafından yapılan portresinin Dorian Grey’in yerine yaşlanmasını ele almıştır. 1981 yılında İngiltere ve Birleşik Amerika’da aynı anda tefrika edilen roman Oscar Wilde’ın yayımlanan tek romanıdır. Ahlaksızlığı yücelttiği gerekçesiyle özellikle İngiliz basını tarafından tepkiyle karşılanmış ve çeşitli yayımlarda sansüre maruz kalmıştır.

    Oscar Wilde (16 Ekim 1854, Dublin- 30 Kasım 1900, Paris), modernist edebiyatın öncülerinden kabul edilen oyun, hikâye, roman yazarı ve şairdir. “Dorian Gray’in Portresi” adlı eseri, 1945, 1970, 1976, 1999, 2002, 2007, 2009 yıllarında Albert Lewin, Mussimo Dallamano, John Gorrie, David Rosenbavm, Allan A. Goldstein, Ducan Ray ve Oliver Parker tarafından filme uyarlanmıştır.

    Dorian Gray’in Portresi Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Dorian Gray’in Portresi kitabının fiyat aralığı 6 TL ve özel baskılar dahil 48 TL arasında değişmektedir. Dorian Gray’in Portresi kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir:

    • Yayıncının büyüklüğü
    • Kitabın amaçlandığı pazar
    • Yayın tarihi
    • Kitaplarda kullanılacak olan malzemeler
    • Yazar, illustrator veya yazar-ressamın şöhreti
    • Kitabın pazarlanması
    • Kitabın sayfa sayısı

    Dorian Gray’in Portresi Kitabının Yazarı Kimdir?

    Dorian Gray’in Portresi adlı eserin yazarı Oscar Wilde’dır. 16 Ekim 1854 yılında İrlanda’nın başkenti Dublin’de dünyaya gelen yazar Victoria dönemi Büyük Britanya’nın en ünlü yazarlarındandır. İğneli üslubu ile dikkat çekmiştir. Charles Baudelaire ve Stephane Mallarme ile birlikte modernist edebiyatın öncülerinden kabul edilmektedir. Oscar Wilde kendisi için dehasını hayatına kattığını, eserlerine ise sadece yeteneğini koyduğunu söylemektedir.

    Oscar Wilde, İrlanda’nın tanınmış göz cerrahlarından Sir William Wilde ve başarılı yazar, genç İrlandalı devrimcilere örnek olan şair Jane Francesca Wilde’ın ikinci çocuğudur. Babası 1864 yılında, tıp bilimine hizmetleri nedeniyle şövalye unvanı almıştır. Varlıklı ailenin Oscar Wilde dışında İsola adında bir kızları daha vardır.

    Oscar Wilde, Fransız mürebbiyelerden dil öğrenerek, dokuz yaşına kadar evde eğitim görerek büyümüştür. Annesi Jane Francesca, cumartesi akşamları Sheridan le Fanu, Samuel Lever, George Petrie, Isaac Butt ve Samuel Ferguson gibi isimleri evine davet ederek partiler düzenlemiştir. Oscar Wilde annesinden çok etkilenmiştir. Wilde’ın annesi Jane “insanların günah işlemek uğruna yaşamaları gerektiğini” söylemiştir.

    Dokuz yaşına kadar evde eğitim gördükten sonra Portora Kraliyet Okulu’na kaydolmuştur. Dublin’in Trinity Okulu’nda büyük başarı gösteren Oscar Wilde, burs kazanarak Oxford’un en seçkin kolejlerinden biri olan Magdel’de gitmiştir. Burada 1874-1878 yılları arası eğitim görmüş ve hayatı sanata yaklaştırmak olarak gören estetik akıma dâhil olmuştur. Aynı zamanda okulda antik Yunan ve Roma konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmasıyla, aykırı davranışlarıyla diğer öğrencilerin arasında sivrilmiştir. Okulu bitirdikten sonra Londra’ya yerleşmiş, Ravenna şiiriyle 1878’de Newdigate Ödülü’nü almıştır.

    Varlıklı bir ailede doğup büyümüş olan Oscar Wilde, lüks içinde yaşamaya, şık olmak için terzilerine oldukça fazla para harcamaya alışmıştır. Bu lüks içinde yaşama alışkanlığı nedeniyle babasından kendisine kalan serveti kısa sürede tüketmiştir. Oscar Wilde dönemine göre oldukça ilginç birisidir. Dizine kadar gelen külotlar, etekler, ipek çoraplar, rengârenk enli kravatlar giymiş, başına geniş kenarlı şapkalar takmıştır. Yakasına da büyük ve pahalı bir çiçek takmayı ihmal etmemiştir. Koyu renkleri yalnızca doğum günlerinde giymiştir ve bunun nedeninin de gençliğinden bir yıl daha gittiği için yas tutmak olduğunu söylemiştir.

    Oscar Wilde, Londra’da 1884’te kraliçenin danışmanı olan Horace Lloyd’ın kızı Constance Lloyd’la evlenmiş ve bu evlilikten iki oğlu dünyaya gelmiştir. Costance Lloyd’un 250 sterlinlik bir maaşı vardır. Bu maaş sayesinde aile lüks bir hayat sürmüştür. Çocuklarının adı Cyril ve Vyvyan’dır. Eşi geçirdiği bel ameliyatının ardından 1898’de vefat etmiştir. Oğlu Cyril ise 1. Dünya Savaşı’nda Fransa cephesinde savaşırken ölmüştür. Vyvyan ise yazarlık ve çevirmenlik yapmıştır.

    Oscar Wilde, yazarlığın yanı sıra editörlük de yapmıştır. Hayatının büyük bir bölümünde sosyalizmi desteklemiştir. Hayatı boyunca lüks içinde ve geniş çevrelerce saygınlık duyularak yaşamış olsa da öldüğünde durumu yaşamıyla tezatlık göstermiştir. Lord Alfred Douglas ve birçok kişiyle eşcinsel ilişkiler yaşaması sonucu ahlaksızlık bir yaşam sürdüğü gerekçesiyle kendisine 1895 yılında dava açılmıştır ve tutuklanarak iki yıl cezaevinde kalmıştır. Tutukluluk sürecinin bitmesinin ardından Avrupa ülkelerini gezmeye başlamıştır. Bu gezilerinden üç yıl sonra, 46 yaşında, Paris’te sefil bir otel odasında vefat etmiştir. Cenazesinde de sadece yedi kişi katılmıştır ve mezarı günümüzde Paris’te bulunan Pere Lachaise mezarlığındadır.

    Oscar Wilde’ın tüm eserleri aşağıda listelenmiştir.

    Dorian Gray’in Portresi Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Dorian Gray’in Portresi kitabı 190 sayfadan oluşmaktadır. Yayınevine ve özel baskısına göre sayfa sayısında değişiklikler olmaktadır.

    Dorian Gray’in Portresi Kitabının Türü Nedir?

    Dorian Gray’in Portresi romanı, Oscar Wilde tarafından yazılmış felsefi bir romandır. Felsefi romanlarda felsefi konulara ve felsefi sorulara yer verilmektedir. Toplumun rolü ve özellikleri, yaşam amacı, sanatın insan yaşamındaki konumu gibi konular felsefi romanlarda işlenmektedir. Felsefi romanların alt türü “fikir romanı”dır. Fikir romanları, bilimkurgu, ütopya ve distopya kurgusu ile benzer konulara değinmektedir.

    Dorian Gray’in Portresi Kitabının Konusu Nedir?

    Oscar Wilde tarafından kaleme alınan Dorian Gray’in Portresi kitabının konusu: Dorian Gray, üst sınıfa dâhil, genç ve yakışıklı bir adamdır. Ressam Basil Hallward, Dorian Gray’in güzelliğinden çok etkilenmiş, onun portresini yapmıştır. Basil Hallward, Dorian Gray’i arkadaşı Lord Henry Wotton ile tanışmıştır. Henry Wotton, zevk ve güzellik düşkünü bir hazcıdır. Düşüncelerini Dorian Gray’e anlatmış ve onu etkilemiştir. Portreyi gören Dorian Gray, kendisinin yaşlanacağını ve sahip olduğu yakışıklılığı kaybedeceğini ama bu portrenin her zaman genç kalacağını düşünmüştür. Bu düşüncenin ardından yaşlananın kendisi yerine portresi olmasını dilemiştir. Dorian Gray’in bu dileği gerçekleşmiştir. Bu dileğin gerçekleşmesiyle Dorian Gray’in tüm günahları, portrede görülmeye, kusur veya yaşlanma olarak ortaya çıkmaya başlamıştır.

    Dorian Gray’in Portresi Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Dorian Gray’in Portresi romanının ana karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Dorian Gray: Romana ismini veren karakterdir. Genç ve yakışıklılığıyla dikkat çekmektedir. Kitapta olaylar Dorian Gray’in etrafında şekillenir.
    • Basil Hallward: Dorian Gray’in güzelliğinden etkilenen ve onun portresini yapan ressamdır.
    • Lord Henry Harry Wotton: Ressam Basil’in arkadaşıdır ve soylu bir kişidir. Hazırcevap, hazcı ve güzellik düşkünüdür. Victoria kültürünün bir yorumudur. Dorian Gray’i kendi fikirleriyle etkilemiştir.

    Dorian Gray’in Portresi Kitabı Kimler için Uygundur?

    Dorian Gray’in Portresi kitabı felsefi bir romandır. Oscar Wilde’ın yayımlanan tek romanıdır. Dorian Gray’in Portesi kitabı tüm edebiyatseverler için uygundur. Dorian Gray’in Portresi kitabının yaş gruplara göre okunma sırası aşağıda listelenmiştir.

    • 18-22 yaş arası
    • 25-34 yaş arası
    • 35-44 yaş arası
    • 45-54 yaş arası
    • 55-64 yaş arasıdır.

    Dorian Gray’in Portresi Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Felsefi romanlar okuyan insanların entelektüel yönlerine hitap etmektedir. Toplumun rolü ve özellikleri, yaşamın amacı, gelenekler, sanatın insan yaşamındaki konumu gibi konular üzerinde durmakta ve sorular sormaktadır. Dorian Gray’in Portresi kitabının kişisel gelişime etkileri aşağıda listelenmiştir.

    • Dorian Gray’in Portresi kitabı hafızayı güçlendirir.
    • Dorian Gray’in Portresi hayal gücünün gelişmesine katkı sağlar.
    • Dorian Gray’in Portresi kitabı yaşanan maceralar okurların empati kurma kabiliyetini geliştirir.
    • Dorian Gray’in Portresi kitabı analitik düşünme kabiliyetini geliştirir.
    • Dorian Gray’in Portresi kitabı entelektüel birikimi arttırır.

    Dorian Gray’in Portresi Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olan kitap, günümüz iletişim ve bilgi çağında hem görsel hem içerik alanı içinde sayfa düzeni, kapak tasarımı ile bir sanat yapıtı ve yazar ile okur arasında ilk iletişimi sağlayan kaynaktır. Kitap kapağı, içeriğindeki mesajı görsel iletişim yoluyla hedef kitleye duyurma işlevini, estetik nitelikleriyle birlikte, resim ve yazıyı birbirini tamamlayan bir düzenleme içinde önem arz etmektedir. Kitap kapağı, yazar ile okur arasındaki mühim bir köprüdür. Kapak fotoğrafları aynı zamanda içerikteki espriyi, konunun anlamını ve dinamizmini görsel açıdan güzel bir görünüm içinde yansıtmalıdır. Çünkü kitap tüketiciye yani okura sunulmak üzere, kapağıyla paketlenmiş bir nesne durumundadır. Kitap kapağı ile kendisinin reklamını yapar ve kitap ile okuyucunun arasında bağ kurmasını sağlar.

    İllüstrasyon, grafik tasarım içinde önemli bir yere sahiptir. İllüstrasyon bilgiyi bazen tasvir etmek, bazen yorumlamak bazen de belgelemek için kullanılmaktadır. Kitap kapağı illüstrasyonları yayın illüstrasyonlarına girer. Yayın illüstrasyonları; gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerdeki makale, haber, öykü, roman, şiir ve açıklamalara eşlik eder. Yayın sektöründe çalışan bir illüstratör, üzerinde çalışacağı metnin içeriği hakkında bilgi ve görüş sahibi olmalı, metindeki mesaj ve duyguyu resim diline aktarabilmelidir. Yayın illüstrasyonu içinde en rahat ve esnek çalışabilecek alan çocuk öykü kitaplarıdır. İllüstratör, metne estetik ve fantastik destek vermek için kendi yorumunu katabilir. ( T.C. Milli Eğitim Bakanlığı)  1984 kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Eskiz hazırlama: Eskiz hazırlamak kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma aşamasıdır.
    • Kapakta kullanılacak resmin konusuna karar verilir.
    • Görsellerin yüzey üzerinde kullanılacak alan belirlenir.
    • Görseller okuyucu kitlesine göre belirlenir.
    • Görsellerin kitabın içeriği ile uygun olması kontrol edilir.
    • Boyama teknikleri ile çalışma sonlandırılır.

    Dorian Gray’in Portresi Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Dorian Gray’in Portresi kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Bir cilt, birbirine bağlı yaprak kümesidir. Her kitap bir cilttir ve ciltlere bölünmektedir.
    • Cildi sağlam, dayanıklı olmalı ve sayfalar dağılmamalıdır.
    • Sayfaları kalın, temizlenebilir, kullanışlı olmalıdır.
    • Kapak resimleri kitabın konusuyla ilgili, canlı ve çekici olmalıdır.
    • Kitabın kâğıdı olabildiğince sağlam ve en az ikinci hamurdan olmalıdır. Mat renkli kâğıda öncelik verilmelidir.

    Dorian Gray’in Portresi Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Dorian Gray’in Portresi benzeri romanlar aşağıda listelenmiştir.

    Oscar Wilde Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Oscar Wilde benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Dorian Gray`in Portresi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.