72,00 TL
62,64 TL
%13 indirim
Kazancınız
:
9,36 TL
Demokrasi ve Cumhuriyet Hakkında Bilgiler
Türü: Dünya Siyaseti ve Politikası Kitapları
Sayfa Sayısı: 126
ISBN: 9789756043042
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Yıldırım Torun
Yıldırım Torun
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Demokrasi ve Cumhuriyet Kısa Özet

    Herhangi bir sistemin tercih edilebilirlik düzeyi, günümüz dünyasında, bireysel hak ve hürriyetlere atfettiği değer nispetinde anlam kazanmaktadır. Bireysel hak ve hürriyetlere karşı devletin ya da herhangi bir kurumunun sergilediği tavır, bu anlamda sisteme ilişkin değerlendirmelerin de özünü oluşturur denilebilir.

    Bunlar arasında sıkça tartışılmakta olan demokrasi ve cumhuriyet, günümüzde üzerinde önemle durulması gereken konular arasındadır. Cumhuriyetçi sistemlerin totaliter rejimlere dönüşebilme tehlikesine karşın, demokrasilerin de sözde demokrasiler olarak hayata geçirilmesi ihtimali vardır.

    Çünkü yönetim şekli monarşi olmasına rağmen demokratik ilkelerle yönetilen bir demokrasi var olabileceği gibi, egemenliğin halkta olduğu iddiasıyla hareket eden ancak bunu fliliyatta belirli bir grubun eline vererek uygulamayan cumhuriyetçi sistemlerden; bununla birlikte de egemenliğin gerçek anlamda halkta olduğu ve bireysel hak ve hürriyetlere bağlı bir cumhuriyetten ve demokratik olmayan demokrasilerden bahsetmek mümkündür.

    Bu yüzden önemli olan nominal demokrasi, nominal cumhuriyete değil, gerçek bir demokrasiye ya da bireysel hak ve hürriyetlere bağlı kalmak şartıyla tercih edilebilir bir cumhuriyete kavuşmaktır.

  • 1. Hamur

Demokrasi ve Cumhuriyet Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.