13,89 TL
11,25 TL
%19 indirim
Kazancınız
:
2,64 TL
Dede Korkut Hakkında Bilgiler
Türü: Divan Edebiyatı ve Halk Edebiyatı Kitapları
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786059960342
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Dede Korkut Kısa Özet

    Çağlar ötesinden gelen, Türk Tarihinin en önemli eserlerinden biridir Kitab-ı Dede Korkut!

    Oğuz boyunun töresini, yaşayışını, kültürünü, dilini, yaşama bakışını ve yaşamı algılayıp uygulayış tarzını, gözlerimizin önüne seren nadide bir incidir Kitab-ı Dede Korkut!

    Bu nadide eser, Oğuz tarihini, Oğuz dilini ve inceliklerini, Oğuz kültürünü, Oğuz sosyal hayatını, beylerin yaşam tarzını, bilgelere verilen değeri, bulabileceğiniz tek eserdir.

    13. Yüzyılda yazıya geçirildiği düşünülen bu eserin, çağlar ötesinden o günlere gelen bir sözlü anlatım geleneğinin olması pek alâ mümkündür. Bu durumda, eseri meydana getiren hikayelerin ( boyların) 13. yüz yıldan çok önce ortaya çıktıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Eserde on iki hikaye vardır. Bu hikayelerin hepsinde, Bilge kişilik olarak herkesin sevip saydığı Korkut Ata – Dede Korkut yer alır. Ya ad koyar, ya dargınları barıştırır, ya da olayın sonucunda soylar, nasihat ve dua eder.

    Hikayelerin en belirgin özellikleri olarak Oğuzlardaki yeme – içme kültürü, kahramanlıklar, yiğitlikler, hayatı anlayış ve uygulayış tarzı göze batar. Hikayelerde, Müslüman Oğuz boylarının kahramanlıkları, cesaretleri, sevinç ve üzüntüleri çok canlı bir biçimde aks ettirilmiştir. Bu bakımdan bu eserin, Türk ruhuna, Türk düşüncesine ve Türk yaşamına ışık tutan en açık ve en önemli belge olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Kitab-ı Dede Korkut, bizdeki söylendiği şekliyle * Dede Korkut Hikayeleri* konu ile ilgilene herkes tarafından, Türk kültürünün kültürel değeri en yüksek eseri olarak tanımlanmıştır.

  • 2. Hamur

Dede Korkut Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.