60,00 TL
48,60 TL
%19 indirim
Kazancınız
:
11,40 TL
Çuvaş Türkçesi Grameri Hakkında Bilgiler
Türü: Araştıma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 482
ISBN: 3990000049049
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Feyzi Ersoy
Feyzi Ersoy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çuvaş Türkçesi Grameri Kısa Özet

    Çuvaş Türkçesi Grameri adlı bu çalışma, *Giriş*, *Ses Bilgisi*, *Şekil Bilgisi*, *Söz Dizimi*, *Metinler* ve *Kaynakça* bölümlerinden meydana gelmiştir. *Giriş* bölümünde Çuvaşistan coğrafyası, Çuvaş tarihi ve Çuvaşların dinleri gibi konular işlenmiş; ayrıca Çuvaş Türkçesi ile Çuvaşça için hazırlanmış olan gramer kitapları üzerinde durulmuştur. Son olarak Çuvaş alfabesi de *Giriş* bölümünde ele alınmıştır.

    İkinci bölüm olan *Ses Bilgisi* bahsinde temel olarak Çuvaşçanın ünlüleri ve ünsüzleri üzerinde durulmuştur. Burada Çuvaşçadaki seslerin özellikleri anlatılmış; ayrıca ünlülerin ve ünsüzlerin Eski Türkçeye göre durumları örnekler yardımıyla gösterilmeye çalışılmıştır.

    *Şekil Bilgisi* bölümünde ilk olarak yapı bakımından isimler üzerinde durulmuştur. Yapım eklerinin anlatıldığı bölüm, bu kısımdan sonra gelmektedir. *Şekil Bilgisi*nin *Kelime Türleri* adlı alt bölümünde önce isimler ve isim çekimi incelenmiştir. İsimlerden sonra sıfatlar, zarflar, zamirler ve fiiller de aynı yöntemle ayrı ayrı ele alınmıştır. Fiil bahsinde fiil çekimleri yine örnek cümleler yardımıyla anlatılmıştır. İsim-fiil, sıfat-fiil, zarf-fiil ekleri ile bağlaçlar ve ünlemler *Şekil Bilgisi* bölümünün sonunda yer almışlardır.

    *Söz Dizimi* bölümünde Çuvaşçanın Türkiye Türkçesinden kullanımda farklılık gösteren özelliklerinin işlenmesi tercih edilmiştir.

    *Metinler* bölümünde ise, Çuvaş edebî dili ile konuşma dilinden seçilen metinlere yer verilmiş ve bunların Türkiye Türkçesindeki karşılıkları da ayrıca gösterilmiştir.

  • 2. Hamur

Çuvaş Türkçesi Grameri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.