240,00 TL
170,40 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
69,60 TL
Çöküş Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 368
ISBN: 9786059902076
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 14 adet satılmıştır.
Steve Taylor
Steve Taylor
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çöküş Kısa Özet

    "Egonun kökeni, tarihi ve yakın zamanda gerçekleşmesi muhtemel çöküşü hakkında çok önemli ve çarpıcı bir kitap... Okuması kolay ve aydınlatıcı..."

    - Eckhart Tolle

    Esas mesele, egomuzun deliliğe varan aşırılıklarını artık olağan karşılamaya başlamış olmamız. Eğer delilik böylesine normalleşmişse, hiç kimse artık mantıklı, sağlıklı ya da akla uygun davranışın ne olduğunu bilmiyor demektir. En saçma ve garip eylemler bile olağanlaşır ve doğal görünmeye başlar. İnsanların birbirini öldürmesi; erkeklerin kadınlara, ebeveynlerin çocuklara baskı uygulaması; küçük bir insan grubunun insanlığın geri kalanı üzerinde güç kullanması "doğal" hale gelir. Doğanın çevre felaketlerine yol açacak derecede sömürülmesi, insan bedeninin hor görülmesi ve tamamıyla doğal arzulara sahip olmaktan duyulan suçluluk olağanlaşır. İnsanın asla ihtiyaç duymayacağı büyüklükte bir servete sahip olmak için çırpınması, durmaksızın başarı, iktidar ve şöhret peşinde koşması -hatta servete ve üne kavuştuğunda bile asla tatmin olmaması- doğallaşır.

    Elinizdeki kitabın amacı, bu deliliğin nereden kaynaklandığını ve insanların gerçekten doğal olup olmadığını ortaya koymak. İlk insanların bize kıyasla çok daha "aklı başında" olduğuna dair birçok kanıt bulacak, hatta çok yakın bir zamana kadar, dünyanın birçok bölgesinde bu ego patlamasından eser olmadığını göreceksiniz.

    Zalimlik ve şiddetin kaçınılmaz olmadığı tezine yapılmış güçlü bir katkı... Çok önemli bir kitap.

    - Riane Eisler, Kadeh ve Kılıç’ın yazarı

    Muhteşem bir kitap, okuduğum en önemli beş yapıttan biri olmaya aday. - Keith Sagar, İngilizce Profesörü, Nottingham Üniversitesi

    İnsanlık tarihinin izlediği yola dair tutkulu bir yorum... İnsan yaşamının günümüzdekinden farklı olabileceğine dair güçlü bir hatırlatma. Aydınlanma nedir? Taylor`ın önemli bir noktaya parmak bastığı hissini bir kenara atıp bırakamıyor, kendinizi düşünmeye ve tartışmaya sevk edilmiş buluyorsunuz.

    - Nicholas Lezard, Guardian

     

  • 2. Hamur

Çöküş Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.