40,00 TL
30,80 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
9,20 TL
Çıplak Şölen Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 320
ISBN: 9789755706894
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
satis-icon
Satış Rakamları 26 adet satılmıştır.
William S. Burroughs
William S. Burroughs
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çıplak Şölen Kısa Özet

    Yayımlandığı günden bu yana dünya edebiyatındaki tüm dengeleri, biçemi, yerleşik kalıp ve anlayışı değiştirmiş, Amerikan kültürünün kalbine saplanmış bir bıçak: Çıplak Şölen. Beat Kuşağı`nın önde gelen ismi; kurgunun en keskin, en tuhaf zekalarından biri olan William S. Burroughs, yalnızca yüzeysel, verili ve görünenle yetinmeyip, altında yatan "gerçeği" bulmak adına zorlu katmanların arasına dalmaya cüret edebilen okuru sıra dışı bir eyleme davet ediyor. 

    "Çıplak Şölen bir kılavuz, bir Nasıl Yapmalı kitabıdır... Kara böcek arzuları uçsuz bucaksız başka gezegen manzaralarına açılır... Cebir kadar çıplak soyut kavramlar daralıp kapkara boka veya bir çift buruşuk cojonese dönüşür...

    Nasıl Yapmalı, uzun koridorun sonundaki kapıyı açmak suretiyle deneyim seviyelerini genişletir... Yalnızca Sessizlikte açılan kapıları... Çıplak Şölen, Okur’dan Sessizlik talep etmektedir. Yoksa kendi nabzını tutacaktır..."

    William S. Burroughs, (5 Şubat 1914 - 2 Ağustos 1997), ABD’li hikaye, roman ve deneme yazarı. Allen Ginsberg ve Jack Kerouac’la birlikte Beat Kuşağının ve punk-rock hareketinin öncüsü sayılan Burroughs, 20. yüzyılın en çok tartışılan isimlerinden biridir. Burroughs, 1936 yılına kadar Harvard Üniversitesi’nde okudu ve bu dönemde New York’a yaptığı yolculuklarda eşcinsel altkültürle tanıştı. İlerleyen yıllarda uyuşturucu kullanmaya ve 1945 yılında yazmaya başladı. 1950’lerdeki ilk denemelerinden sonra cut-up tekniğini kullandığı Nova Üçlemesi’ni yazdı. (Cut-Up Üçlemesi olarak da bilinen serinin kitapları; Yumuşak Makine, Patlamış Bilet ve Nova Ekspresi yayınevimiz tarafından yayımlanmıştır.) Bu yıllarda uyuşturucudan kaynaklı hukuki problemler sebebiyle sürekli şehir değiştirdi; Tanca’da, Paris’te ve Londra’da yaşadı. 1976’da New York’a döndü; Andy Warhol, Patti Smith ve Susan Sontag gibi isimlerle vakit geçirdi. 1981 yılında hayatının geri kalanını geçireceği Kansas’a taşınan Burroughs, 1997 yılında kalp krizinden öldü. Jack Kerouac ile birlikte yazdığı Ve Hipopotamlar Tanklarında Haşlandılar’ın (çev. Dost Körpe, 2010) yanı sıra Benim Eğitimim (çev. Süha Sertabiboğlu, 2011) ve İçerdeki Kedi (çev. Ahmet Ergenç, 2013) yine yayınevimiz tarafından yayımlanmıştır.

  • 2. Hamur

Çıplak Şölen Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.