9,26 TL
7,04 TL
%24 indirim
Kazancınız
:
2,22 TL
Çığlık Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Edebiyatı Romanları
Sayfa Sayısı: 144
ISBN: 9786054270583
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Engin Arıcan
Engin Arıcan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çığlık Kısa Özet

    12 Eylül Karanlığına Karşı Direnişin Destanı alt başlığı, Çığlık ana başlığının altyapısını belirliyor ve bunu görüyorsunuz okudukça.

    O kuşağın tüm devrimci, vatansever, yürekli ve bilincin bileyi taşında, yüreği insanlık için çarpan herkesin bir pay alığı o kapkaranlık 12 Eylül faşizminde yaşananlardan bir kesit, bir bölümdür Engin Arıcan`ın anlattıkları. Bu kesit ve bölümlerde anlatılandır, o kuşağın öyküsü. Bu öykülerin bütünü Türkiye`nin bütününü gösterir.

    78 kuşağının acılı günlerinin tanıklığını okuyacaksınız öykülerde. Emperyalizme karşı tam bağımsız, gerçekten demokratik ve özgür bir ülke yaratma kavgasının yaşanmışlıklarını anlatır bu öyküler.

    Böyle bir ülke yaratmanın hiç de kolay olmadığının, 68`liler deneyimini de içererek göstermesi ve yüreğimizi ayağa kaldıran isyanın fişeği, simgesi olması yanında Çığlık, bir dönemin öyküsel tanıklığıdır da. Otuz yıl sonra da olsa bu tanıklık, yüreği yine o günlerin değerleriyle çarpan bir yazarın yarına bırakabileceği en değerli mirastır. İşte bu mirası bize bırakan Engin Arıcan`ın yarınlara kalacak yönü de budur.

    Çığlık; yaşanmışların ve hayata dair olanların katı gerçekçi, öfkeli ve zaman zaman da duygulu, insancıl bir dille öyküye düşmesidir.
    -Merdan Arslan (Gazeteci / Yazar)

     

  • 1. Hamur

Çığlık Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.