70,00 TL
64,40 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
5,60 TL
Ceza Muhakemesi Hukuku Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 912
ISBN: 9786051467979
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2016
A. Caner Yenidünya
A. Caner Yenidünya
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ceza Muhakemesi Hukuku Kısa Özet

    Ceza muhakemesi hukuku, bir suçun işlendiği şüphesiyle harekete geçen yargı erkinin, uyuşmazlığın çözümüne yönelik uygulayacağı usul kurallarını düzenlemesinin yanı sıra, suç şüphesi altındaki birey üzerinde hak ve özgürlük kısıtlamalarına da imkan veren bir hukuk dalıdır.

    Bir ülkenin, demokratik hukuk devleti olup olmadığı değerlendirilirken, hiç kuşkusuz o ülkenin ceza muhakemesi hukukuna özgü kabul ettiği sistemin özelliklerine, bu alanda benimsediği temel felsefeye ve bu sistemi ne şekilde hayata geçirdiğine de bakılır.

    Ceza muhakemesi kuralları, devlete, bireyin temel hak ve özgürlüklerine meşru müdahalede bulunma imkanı verse de, bu yetkinin sınırsız ve ölçüsüz kullanımı düşünülemez. Nitekim, hem yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinde hem de uygulanmasında, bireyin temel hak ve özgürlüklerini koruyucu bir perspektifin benimsenmesi, başta evrensel hukuk ilkeleri olmak üzere, hukuk devleti ilkesinin ve çağdaş demokrasi anlayışının ortaya koyduğu kazanımların halkımızca idrak edilmesinin sağlanması zaruridir.

    Maddi ceza hukukunun aksine, ceza muhakemesi hukuku, dinamiktir, bu alandaki değişim ve gelişmeler topluma hemen yansımakta, ortaya çıkan sıkıntılar, toplum nezdinde yargıya, adalet mekanizmasına, hukuka duyulan güveni sarsabilmekte, vatandaşlarımızın haklı olarak negatif ilgisini bu alana yoğunlaştırmaktadır. Ülkemizde yargıya olan güvenin tesisinde ve adalet sistemimizdeki sıkıntıların çözümünde, tüm hukukçuların sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir.

    Ceza Muhakemesi Hukuku isimli ders kitabımız, arz ettiğimiz ilke ve amaçlar gözetilerek kaleme alınmış, hukukumuza bu alanda küçük de olsa bir katkı sağlanması hedeflenmiştir.

  • 1. Hamur

Ceza Muhakemesi Hukuku Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.