Cengiz Han’a Küsen Bulut

Elips Kitap

Cengiz Aytmatov

6,48 TL
4,28 TL
%34 indirim
Kazancınız
:
2,20 TL
Cengiz Han’a Küsen Bulut Hakkında Bilgiler
Türü: Rus Edebiyatı
Sayfa Sayısı: 104
ISBN: 9786054138630
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2013
Cengiz Aytmatov
Cengiz Aytmatov
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Cengiz Han’a Küsen Bulut Kısa Özet

    Yazar bu eserinde sosyalist rejime daha önce yazdıklarından daha sert eleştiriler yöneltir. Bu roman aslında yıllarca rejimin her katında bulunmuş birinin görgü şahitliği yapmasından başka bir şey değildir. Totaliter, baskıcı kafa yapısını bütün çelişkileriyle gözler önüne serer.

    Devletin çıkarlarından daha önemli ne olabilirdi? Bazıları insan hayatının önemli olduğunu sanıyorlardı... Ne laf ya! Devlet bir sobadır ve yakıtı da yalnız insandır. Yakılacak insan olmazsa soba söner. Sönen, yanmayan sobanın da hiçbir yararı yoktur. Ama öte yandan bu insanlar devlet olmadan yaşayamazlar: Sobayı tutuşturan, yakan onlardır. Sobayı yanar tutmakla görevli olanlar da ona yakıt temin etmeliydiler.

    İnsanın temel meselelerini, aşkını, hasretini, düşüncelerini kısacası insanı anlattı Cengiz Aytmatov. Kökü Manas`tı. Gelenekten geleceğe uzanıyordu düşünceleriyle. Yepyeni ufuklara açılıyordu. Çocukluğunda dinlediği masallar, gençliğinde hasret ve hüzünle eşlik ettiği şarkılar, ozanların yaktığı türküler dünya görüşünün temelini oluşturdu. İnsanların gönlünü kazandı eserleriyle. Dünyanın dört bir tarafında okundu.

    O, yazılmamış bir tarihin dilini keşfederek sadece insanları ve tabiatı değil, insanın ve tabiatın hâllerini bu dille anlatıyor eserlerinde. Okuyucuyu çeken de onun bu özgün kurgusu ve üslubu oluyor.

  • 2. Hamur

Cengiz Han’a Küsen Bulut Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.