28,00 TL
18,20 TL
%35 indirim
Kazancınız
:
9,80 TL
Bütün Oyunları Hakkında Bilgiler
Türü: Fotoğraf Sinema ve Tiyatro Kitapları
Sayfa Sayısı: 305
ISBN: 9786051419114
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 33 adet satılmıştır.
Nikolay Vasilyeviç Gogol
Nikolay Vasilyeviç Gogol
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bütün Oyunları Kısa Özet

    Dünya edebiyatının en büyük ustalarından Gogol’e, konusunu bizzat Puşkin’in verdiği, ilk sahnelenişinden bu yana popülerliğini koruyan ve Nabokov’un "Rus dilinde yazılan gelmiş geçmiş en muhteşem oyun" olarak nitelendirdiği Müfettiş’in yanı sıra Tiyatrodan Çıkış ve Bir Evlenme adlı oyunlarının da yer aldığı kitapta, ayrıca, yazarın oyunlarla ilgili notları, Müfettiş’i sahnelemek isteyenlere yönelik öğütleri; Rus edebiyat eleştirmeni Belinski’nin değerlendirme yazısı ve çevirmenler Melih Cevdet Anday ile Erol Güney`in kaleme aldıkları sunuş yer alıyor.

    "Hepimiz Gogol’ün, Palto`sundan çıktık."

    - Fyodor Dostoyevski

    "Müfettiş benim yaşamımda bir dönüm noktası oldu; Rusya’daki rezaletleri bir araya toplamak ve halkı bu vurdumduymazlığa bir kez dahagüldürmek istedim."

    - Nikolay Gogol

    *Bana bir iyilik yap dostum; bana bir konu ver, komik olup olmaması önemli değil, yeter ki saf bir Rus anekdotu olsun. Bu günlerde bir komedi yazmak için deli oluyorum..."

    - Gogol`ün Puşkin`e Mektubundan,  7 Ekim 1835

    *Gogol’ün oyunu aksiyon içre şiirdir; şiir derken, akılcı kelimeler yoluyla algılanan akıldışı dünyanın gizemini kastediyorum. Hakiki şiirin bu türü, insanda kahkaha veya gözyaşına değil, mükemmel bir tatminden kaynaklanan ışıltılı bir gülümsemeye, mutlu bir mırıltıya sebep olur."

    - Vladimir Nabokov

  • 2. Hamur

Bütün Oyunları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.