Bir İdam Mahkumunun Son Günü

Karmen Yayınları

Victor Hugo

5,56 TL
3,67 TL
%34 indirim
Kazancınız
:
1,89 TL
Bir İdam Mahkumunun Son Günü Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 141
ISBN: 9786059888042
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 31 adet satılmıştır.
Victor Hugo
Victor Hugo
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kısa Özet

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabını Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabı, Romantizmin temsilcilerinden olan Fransız şair, romancı ve oyun yazarı Victor Hugo tarafından henüz 26 yaşındayken kaleme alınmıştır ve 1829 yılında yayımlanmıştır. Yazar eserinde kamu vicdanını etkilemeyi ve idam cezasına karşı bir protesto hareketi başlatmayı amaçlamıştır. Eser yazıldığı dönemde büyük ses getirmiş ve idam cezasının kaldırılması için tartışılmaların başlamasına neden olmuştur.

    Victor Hugo, edebiyat dünyasında klasik kabul edilen eserler yazmış en ünlü Fransız yazarlardandır. Kitap içerisinde adı hatta tam olarak neden ölüm cezasına çarptırıldığı bilinmeyen bir mahkumun giyotin ile idama gitmeden önceki son günlerini anlatılmaktadır.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    “Bir İdam Mahkumunun Son Günü” kitabının fiyat aralığı 3 TL ve özel baskılar dahil 26 TL arasında değişmektedir. “Bir İdam Mahkumunun Son Günü” kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir:

    • Yayıncının büyüklüğü
    • Kitabın amaçlandığı pazar
    • Yayın tarihi
    • Kitaplarda kullanılacak olan malzemeler
    • Yazar, illüstratör veya yazar-ressamın şöhreti
    • Kitabın pazarlanması
    • Kitabın sayfa sayısıdır.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabının Yazarı Kimdir? 

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabının yazarı, Victor Hugo’dur. Yazar Victor Hugo (26 Şubat 1802, Besançon - 22 Mayıs 1885, Paris) Sophie Trébuchet çiftinin üçüncü oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Abel Joseph Hugo ve Eugène Hugo adında iki ağabeyi vardır. Babası Napolyon’un generallerinden birisidir. Çocukluğu ülkesinin siyasi karmaşıklık içinde olduğu bir dönemde geçmiştir. Çocukluğunda babasının askerliği nedeniyle de sürekli yer değiştirmiştir.  Bu yer değişiklikleri sayesinde Victor Hugo pek çok şey öğrenmiştir. Çocukluğunda Napoli’ye giderken geniş Alpler’deki geçitleri ve karlı zirveleri, muhteşem Akdeniz mavisini ve şenlikler yapılan Roma’yı görmüştür ve bu 6 aylık geziyi hiçbir zaman unutmamıştır.

    Victor Hugo’nun annesi askeri hayatın getirdiği yorucu yolculuklar ve kocasının inancının zayıflığı nedeniyle eşinden bir süreliğine ayrılıp üç çocuğuyla Paris’e yerleşmiştir. Bu dönemde Victor Hugo’nun eğitimi ile ilgilenmiştir ve yazarın yetişmesinde büyük bir payı olmuştur. Bu nedenle yazarın kariyerinin ilk dönemindeki şiir ve kurgu çalışmaları annesinin inancının ve krala bağlılığını yansıtmaktadır. Daha sonra bu tutumu değişen Victor Hugo Cumhuriyetçiliği ve özgür düşünceyi desteklemeye başlamıştır. Çocukluk arkadaşı Adele Foucher’a aşık olan yazar, sevgilisi ile annesinden gizli bir şekilde nişanlanmış, annesinin ölümünün ardından 1822 yılında evlenmiştir. İlk çocuğu Leopold 1823’te doğmuştur fakat doğduktan kısa bir süre sonra hayata veda etmiştir. 28 Ağustos 1824’te Leopoldine, 4 Kasım 1826’da Charles, 28 Ekim 1828’de François-Victor ve 24 Ağustos 1830’da Adele isminde dört kızı dünyaya gelmiştir. Hugo’nun en büyük ve en sevdiği kızı Leopoldine henüz 19 yaşındayken nehirde boğularak vefat etmiştir. Bu ölüm yazar Victor Hugo’yu derinden etkilemiştir.

    Victor Hugo, evliyken Juliette Drouet ile bir ilişki yaşamıştır. Artist olan Juliette Drouet, Victor Hugo’nun en büyük aşkıdır. 1883 yılında büyük aşkını kaybeden yazar, sevgilisinin mezar taşına “Sadece soğuk bir kül olduğum zaman/ Yorgun gözlerim gün ışığına temelli kapandığı zaman/ Söyle kendine anım kalmışsa yüreğinde:/El ne düşünürse düşünsün, bende onun aşkı vardı!” sözlerini yazdırmıştır.

    Victor Hugo, 1841’de Kral Louis-Philippe tarafından asilzadeliğe yükseltilmiştir. Ölüm cezası ve toplumsal adaletsizliğe karşı çıkmış ve Soylular Meclisi’ne girmiştir.  1848 Devrimleri ve İkinci Cumhuriyetin kuruluşunun ardından Anayasa Meclisi ve Yasama Meclisi’ne seçilmiştir.

    Victor Hugo, romantizim akımının en önemli temsilcilerindendir. Romantizm, klasisizmin sıkı kurallarına tepki olarak 18. yüzyılın sonu, 19. yüzyılın başında ortaya çıkmış bir sanat akımıdır. Akımın ana felsefesi klasisizmin kurallarına karşı olmaktır. Duygu ve hayale büyük önem vermiş, dehanın yürekte olduğunu savunmuş bir akımdır.

    Romantizm akımında edebi eserler konusunu kendi tarihlerini ve günlük yaşamda yaşanan olaylardan almaktadır. Eserlerde, temelinde halkın kullandığı, duygu ve hayallerin coşkunluğu ölçüsünde dağınık ve başıboş bir dil kullanmışlardır. Romantizm akımının temsilcileri aşağıda listelenmiştir.

    • Goethe,
    • Schiller,
    • Montesquieu,
    •  Jean Jacques Rousseau,
    • Lamartine,  Voltaire,
    • Lord Byron,
    •  Puşkin,
    • Namık Kemal,
    • Ahmet Mithat,
    • Recaizade Mahmut Ekrem
    • Abdülhak Hamit’tir.

    Victor Hugo’nun ilk romanı Notre-Dame de Paris (Notre Dame’ın Kamburu) 1831’de basıldığından büyük başarı kazanmıştır. Birçok romantik gibi Fransız yazar, politikacı ve diplomat François-René de Chateaubriand’dan etkilenmiştir. Fransız Akademisi’nin açtığı Hayatın Çeşitli Halleri Karşısında Bilginin Sağladığı Saadet adlı şiir yarışmasında birincilik kazanmıştır. Daha sonra 1819’da henüz 17 yaşındayken Toulouse Akademisi’nin şiir yarışmasının büyük ödülünü de kazanan Victor Hugo Altın Zambak’ı almıştır. Doğulular, Sonbahar Yaprakları, Şafak Türküleri, Gönülden Sesler, Işınlar ve Gölgeler gibi şiir kitaplarının sahibidir ve edebiyat yaşamına şiirle başlasa da roman ve oyun yazılarıyla devam ettirmiştir. Yazarın olgun denilebilecek ilk kurgu eseri 1829’da yayımlanan "Bir İdam Mahkumunun Son Günü" isimli eseridir. Bu eseri ile Albert Camus, Charles Dickens ve Fyodor Dostoyevski gibi yazarları derinden etkilemiştir.

    Victor Hugo tarafından yazılan "Sefiller"  tarihi bir romandır. İlk olarak 1862’de yayımlanmıştır. 19. yüzyılın en ünlü eserlerindendir. Eserde hikaye 1815’te başlamakta ve 1832’deki Paris Haziran Ayaklanması’nda son bulmaktadır. Birkaç karakterin yaşamını ve birbirleriyle alakasını ele alan eser daha çok eski mahkûm Jean Valjean’ın yaşam mücadelesi ve kefaretini ödemeye çalışmasına odaklanmıştır.

    Roman, Fransa tarihi, Paris’in mimarisi ve kentsel tasarımı, siyaset, ahlak felsefesi, antimonarşizm, adalet, din, ailevi ve romantik sevginin türleri ve doğası gibi konulara da değinmektedir.  Kitaba yayımlanmadan önce büyük tanıtımlar yapılmış ve bu durum roman için büyük bir beklenti oluşturmuştur. Tüm dünyada büyük bir şöhrete sahip olan "Sefiller" romanı müzikal ve müzikalden uyarlanan bir filmin de bulunduğu birçok tiyatro, televizyon ve sinema eserine uyarlanmıştır.

    Notre Dame’ın Kamburu isimli eser Victor Hugo’nun 1831 yılında yayımladığı eseridir. Yazar eserinde Fransa’da krallık döneminin karanlık günlerinden bölümler sunmaktadır. Eserde insanların yaşamında kaderin yerini, yoksulluğun insanı köreltmediğini anlatmıştır. Birçok dile çevrilen ve dünyada büyük bir üne sahip olan eser filme de uyarlanmıştır.

    Victor Hugo sadece edebi eserler vermemiş, resim yapmış ve desenler çizmiştir. Ünlü yazarın bu resimleri ve desenleri, modern üslubuyla bugün dahi büyük beğeni toplamaktadır.

    83 yaşında hayata veda eden Victor Hugo, ölmeden önce beş cümlelik bir vasiyet yazmıştır. Bu vasiyet, "Fakirlere 50.000 frank bırakıyorum. Mezarlığa onlara mahsus cenaze aracı ile nakledilmek istiyorum. Hiçbir kilisenin benim için ayin yapmasını istemiyorum. Bütün ruhlardan benim için dua etmelerini rica ediyorum. Tanrı’ya inanıyorum." şeklindedir. Victor Hugo’ya ait tüm eserler aşağıda listelenmiştir.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır? 

    “Bir İdam Mahkumunun Son Günü” kitabı 130 sayfadan oluşmaktadır. Yayınevine ve özel baskısına göre sayfa sayısında değişiklikler olmaktadır.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabının Türü Nedir?

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabının türü kurgu romandır. Kurgu romanlar, tamamen veya kısmen gerçeklere dayanmayan; yazar veya sanatçının hayal gücünün eseri olarak ortaya çıkan kişi, yer ve olayları içeren edebi eserlerdir. Kurgu, edebiyat, tiyatro, sinema ve müzikte sıklıkla kurgulanmaktadır. Kurgusal eserler gerçek olaylara dayanan eserlerle tezatlık oluşturmaktadır.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabının Konusu Nedir?

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü romanında kim olduğu ve tam olarak niçin ölüm cezasına çarptırıldığını bilinmeyen bir mahkumun, giyotin ile idama gitmeden önceki Bicetre hapishanesinde geçirdiği altı haftalık süresi anlatılmaktadır. Romanda okurlara idama mahkum edilen kişinin düşüncelerini verilmiştir ve bu durum ölüm cezasının insanlık dışı yönünü göstermektedir. Victor Hugo, Bir İdam Mahkumunun Son Günü eserini hapishanenin mahrumiyetlerini ve insanlık dışı uygulamalarını okuyucuya ihbar eder bir üslupla ele almıştır.

    Kitapta geçen “Geçmiş hayatımda herhangi bir anı düşlediğim an, hemen aklıma birazdan o düşleri bitirecek giyotin darbesi geliyor, sanki yeni bir şey görmüşüm gibi ürperiyorum. Güzel çocukluğum! Güzel gençliğim! Kenarı kanlanmış altın kumaş. O zaman ile bugün arasında, bir kan deresi, başka birinin ve benim kanım var. Bir gün gelip insanlar şayet benim bu hikayemi okurlarsa, birçok masum ve mutlu onca yıldan sonra bir cinayet ile başlayıp bir idamla sonuçlanan bu korkunç senenin yaşandığına inanmak istemeyecekler ve hikayemin eksik kaldığını sanacaklar. Buna rağmen, ey sefil yasalar, sefil insanlar, ben asla kötü biri olmadım!” bölümü kitabın konusunu özetler niteliktedir.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Ana Karakterleri Kimlerdir?

    İdam Mahkumu: Baş karakterdir. 26 yaşındadır. İşlediği suç ve isimi kitapta geçmemektedir.

    İdam Mahkumunun Kızı: Ana karakterin kızıdır ve vedalaşmak için son kez babasını ziyaret etmiştir.

    Kürek Mahkumları: Kürek cezasına çarptırılmış kişilerdir.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabı Kimler için Uygundur?

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü romanı kitap okumayı seven herkes için uygundur. Bir İdam Mahkumunun Son Günü romanını okuyabilecek yaş gurupları aşağıda listelenmiştir.

    • 15-18 yaş arası
    • 19-23 yaş arası24-34 yaş arası
    • 35-44 yaş arası
    • 45-54 yaş arası
    • 55-64 yaş arasıdır.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü romanı yazıldığı dönemin şartlarını yansıtmaktadır. Ölüm cezasının nasıl bir şey olduğunun ve ölüm cezasına çarptırılan kişinin neler hissettiğinin anlaşılmasını sağlamaktadır. Okurlara entelektüel açıdan tatmin sağlamaktadır. Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabının kişisel gelişime katkıları aşağıda listelenmiştir.

    • Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabı eserin yazıldığı dönemin edebiyat çevrelerinin durumunu anlamayı sağlar.
    • Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabı hafızayı güçlendirir.
    • Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabı hayal gücünün gelişmesine katkı sağlar.
    • Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabı okurların empati kurma kabiliyetini geliştirir.
    • Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabı entelektüel birikimi artırır.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olan kitap, günümüz iletişim ve bilgi çağında hem görsel hem içerik alanı içinde sayfa düzeni, kapak tasarımı ile bir sanat yapıtı ve yazar ile okur arasında ilk iletişimi sağlayan kaynaktır. Kitap kapağı, içeriğindeki mesajı görsel iletişim yoluyla hedef kitleye duyurma işlevini, estetik nitelikleriyle birlikte, resim ve yazıyı birbirini tamamlayan bir düzenleme içinde önem arz etmektedir. Kitap kapağı, yazar ile okur arasındaki mühim bir köprüdür. Kapak fotoğrafları aynı zamanda içerikteki espriyi, konunun anlamını ve dinamizmini görsel açıdan güzel bir görünüm içinde yansıtmalıdır. Çünkü kitap tüketiciye yani okura sunulmak üzere, kapağıyla paketlenmiş bir nesne durumundadır. Kitap kapağı ile kendisinin reklamını yapar ve kitap ile okuyucunun arasında bağ kurmasını sağlar.

    İllüstrasyon, grafik tasarım içinde önemli bir yere sahiptir. İllüstrasyon bilgiyi bazen tasvir etmek, bazen yorumlamak bazen de belgelemek için kullanılmaktadır. Kitap kapağı illüstrasyonları yayın illüstrasyonlarına girer. Yayın illüstrasyonları; gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerdeki makale, haber, öykü, roman, şiir ve açıklamalara eşlik eder. Yayın sektöründe çalışan bir illüstratör, üzerinde çalışacağı metnin içeriği hakkında bilgi ve görüş sahibi olmalı, metindeki mesaj ve duyguyu resim diline aktarabilmelidir. Yayın illüstrasyonu içinde en rahat ve esnek çalışabilecek alan çocuk öykü kitaplarıdır. İllüstratör, metne estetik ve fantastik destek vermek için kendi yorumunu katabilir. ( T.C. Milli Eğitim Bakanlığı)  1984 kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Eskiz hazırlama: Eskiz hazırlamak kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma aşamasıdır.
    • Kapakta kullanılacak resmin konusuna karar verilir.
    • Görsellerin yüzey üzerinde kullanılacak alan belirlenir.
    • Görseller okuyucu kitlesine göre belirlenir.
    • Görsellerin kitabın içeriği ile uygun olması kontrol edilir.
    • Boyama teknikleri ile çalışma sonlandırılır.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    “Bir İdam Mahkumunun Son Günü” kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Bir cilt, birbirine bağlı yaprak kümesidir. Her kitap bir cilttir ve ciltlere bölünmektedir.
    • Cildi sağlam, dayanıklı olmalı ve sayfalar dağılmamalıdır.
    • Sayfaları kalın, temizlenebilir, kullanışlı olmalıdır.
    • Kapak resimleri kitabın konusuyla ilgili, canlı ve çekici olmalıdır.
    • Kitabın kâğıdı olabildiğince sağlam ve en az ikinci hamurdan olmalıdır. Mat renkli kâğıda öncelik verilmelidir.

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Bir İdam Mahkumunun Son Günü benzeri eserler aşağıda listelenmiştir.

     

    Victor Hugo Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Victor Hugo benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Bir İdam Mahkumunun Son Günü Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.