119,00 TL
29,75 TL
%75 indirim
Kazancınız
:
89,25 TL
Beyaz Diş Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 272
ISBN: 9786057906984
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 60 adet satılmıştır.
Jack London
Jack London
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Beyaz Diş Kısa Özet

    Beyaz Diş Kitabını Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Beyaz Diş ya da orijinal ismiyle White Fang romanı, Amerikalı gazeteci ve roman yazarı Jack London tarafından yazılan ve ilk kez seri halinde, 1906 yılı Mayıs ayından Ekim ayına kadar "The Outing Magazine" adlı dergide yayımlanmış, kardeşlerinden farklı olarak gri doğan bir kurt yavrusunun yani Beyaz Diş’in öyküsünü anlatan birçok dile çevrilmiş, birçok yayınevi tarafından yayımlanmış eserdir.

    Jack London (12 Ocak 1876, San Francisco - 22 Kasım 1916, Kaliforniya) ya da doğumunda kendisine verilen ismiyle John Griffith London, yazarlık hayatına Amerika’daki düşük maliyetli popüler dergilerde yayımladığı öykülerle başlayan, elliden fazla kitap kaleme almış, Dünya ticari dergi romanının öncüsü ve yazarlıktan yüksek gelir elde edebilen ilk Amerikalı yazarlardan biri olan gazeteci ve roman yazarıdır.

    Beyaz Diş Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Beyaz Diş kitabının fiyat aralığı 4 TL ve özel baskılar dahil 40 TL arasında değişiklik göstermektedir. Beyaz Diş kitabının fiyatını belirleyen etkenler aşağıda listelenmiştir:

    • Beyaz Diş kitabını yayımlayacak olan yayıncının büyüklüğü
    • Beyaz Diş kitabını yayımlayan yayıncının kitabı yayımlarken hedeflediği pazar
    • Kitabın yayım tarihi
    • Beyaz Diş kitabını yayıma hazırlarken kullanılacak olan malzemelerin maliyeti
    • Beyaz Diş kitabının kapak tasarımını yapan kişilerin şöhretinin büyüklüğü
    • Kitabı pazarlayan satıcıların stratejisi
    • Beyaz Diş kitabının kaç sayfadan oluştuğu

    Beyaz Diş Kitabının Yazarı Kimdir?

    Beyaz Diş kitabının yazarı Jack London’dır. Jack London, 12 Ocak 1876 yılında San Francisco’da spiritüalist bir müzik öğretmeni olan Flora Wellman’ın oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Doğduğunda kendisine verilen isim John Griffith London’dır. Üvey babası Chaney John London, annesi ile evlendiğinde henüz 8 aylık olan yazar Jack London, baba sevgisini üvey babasından almıştır. Üvey babası kendisine karşı sevgi dolu ve ilgili olsa da yazar gerçek babasını hiçbir zaman tanıyamamıştır. Jack London’a doğumundan sonra belli bir döneme kadar bakan kişi eski bir köle olan Virginia Prentiss’tir. Yazar için anne imgesi her zaman Virginia Prentiss olmuştur.

    Jack London, 14 yaşına dek John London ismini kullanmıştır ve evde Johnny olarak çağrılmıştır. İlkokulu Oakland’da okuyan yazar, kitaplarla küçük yaşta tanışmıştır. Kendisini yerel kütüphaneden aldığı kitapları okuyarak geliştiren Jack London’ın 8 yaşındayken okuduğu "Signa" kitabı hayatında önemli bir yere sahiptir. Oakland Yerel Kütüphanesi’nde kütüphanecilik yapan Ina Coolbrith, Jack London’a kitaplar vermiş ve hayatında önemli gelişmelere neden olmuştur.

    Jack London, ailesinin maddi açıdan zorluk yaşaması nedeniyle çalışma hayatına küçük yaşta başlamıştır. İlk işi 10 yaşında yaptığı gazete dağıtıcılığıdır. Bu işinin ardından 1889 yılında evine yakın olan Hickmott konserve fabrikasında çalışmaya başlamıştır. Uzun saatler çalıştığı ama az bir ücret aldığı bu ağır iş koşullarından kurtulmak için istiridye korsanlığı yapmaya karar vermiştir. Bu işi yapabilmesi için gereken ücreti sütannesi Virginia Prentiss’den borç olarak almış ve bu parayla da kendisine Razzle-Dazzle adlı şalopa satın almıştır. Birkaç ay boyunca bu iş ile uğraşan Jack London’ın yelkenlisi tamir edilemeyecek düzeyde zarar görünce yazar Kaliforniya Balık Devriyesi’nin bir üyesi olmuş ve işini değiştirmiştir. 1893 yılında da Japonya sahillerine gidip orada çalıştır. Ülkesine 1893 Krizi’nde dönen yazar, bir süre hint keneviri fabrikasında ve bir elektrik santralinde çalışsa da daha sonrasında bu işleri bırakmış ve bir süre çalışmadığı bir dönem geçirmiştir. Çalışmadığı bu dönemde serseriliği nedeniyle Buffalo’daki Erie County Cezaevi’nde 30 gün hapis yatmıştır. 30 gün süren bu hapis yaşamını "düşünülemeyecek" korkunçlukta, "insanın düşebileceği en derin çukur" ifadeleriyle anlatmıştır.

    Jack London, denizcilik ve hapis döneminden sonra Oakland’a dönmüş ve Oakland Lisesi’ne kaydolmuştur. Yazarın yazdığı bazı eseri de bu dönemde Aegis isimli okul dergisinde yayımlanmıştır. Üniversite eğitimi de almak isteyen Jack London, Berkeley Üniversitesi’ne girmeyi başarmış olsa da maddi zorluklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalmıştır.

    Jack London, 25 Temmuz 1897 yılında Klondayk Altın Avı’na katılmıştır. Başarılı kabul edilen ilk öykülerini burada kaleme alan Jack London, sağlığı açısından olumsuz bir dönem geçirmiştir. Beslenme yetersizliği nedeniyle iskorbüt hastalığına yakalanmış, hastalık sebebiyle dişetleri şişmiş ve dört ön dişini kaybetmiştir. Dişlerinin kaybetmesinin yanında karın ve bacak kasları da ağrıyan Jack London, bir Cizvit papazının ona ve onun gibi çeşitli hastalıklarla boğuşan birçok insana yardım etmesi sayesinde sağlığına kavuşmuştur. Bu dönemde yaşadıkları ve hayatta kalmak için gösterdiği çabadan ilham alarak "Ateş Yakmak" isimli kitabını kaleme almıştır.

    Jack London, yazarlık kariyerine Amerika’da düşük maliyetli popüler dergilerinde yayımlanan öyküleriyle başlamıştır. 1900 yılında "Yoldaki Adam" isimli öyküsü yayımlanan yazar, bu öyküsünün ardından birçok öyküsünü dergi ve gazetelere satmıştır. Felsefi ve bilimsel konulara meraklı olan yazar, Marx, Engels, Nietzsche ve Spencer gibi düşünürlerin eserlerini okumuş ve onlardan etkilenmiştir. Oakland’a döndükten sonra yazdıklarını yayınlatmak için ciddi bir çaba gösteren Jack London, bu dönemini "Martin Eden" adlı romanında anlatmaktadır. Bir dönem yazarlığı bırakmayı da düşünmüş olan Jack London, "The Black Cat" dergisi "A Thousand Deaths" adlı öyküsünü yayınlamak için 40 dolar ödeyince bu fikrinden vazgeçmiştir. Saturday Evening Post için yazdığı "Vahşetin Çağrısı" isimli öyküsünde de evcil bir kızak köpeğinin, vahşi ortama sokulması sonucunda vahşi doğaya adapte olmasını anlatmaktadır.

    Jack London, ilk evliliğini 7 Nisan 1900 tarihinde Bess Maddern ile yapmıştır. Aynı tarihte " Kurdun Oğlu" isimli eserini de yayımlayan yazar, ilk evliliğindeki eşine aşık olmamıştır ve bunu dile getirmiştir. Evliliklerinde iki taraf da aşktan yoksundur fakat arkadaşlıkları ve birbirlerine olan inançları oldukça sağlamdır. Yazarın bu evlilikten Joan ve Bessie isimli iki çocuğu olmuştur. 1904 yılında sonlanan bu evliliğin ardından ikinci evliliğini 1905 yılında Charmian Kittredge ile yapmıştır. Jack London ve ikinci eşi hakkında yorum yapan dostları onların ruh eşi olduğunu söylemiştir.

    Jack London, 1903 yılında “Uçurum İnsanları” isimli eserini yayımlamıştır. Bu eserinde Londra’nın doğu yakasında yoksulluk içinde yaşamaya çalışan düşkün insanların yaşamlarını, bir gemici kılığında doğrudan gözlemleyerek anlatmaktadır. Natüralist bir eser olarak nitelendirilen bu roman için yazar, Londra’nın doğu yakasının yaşantısını yerinde görmek için bölgeye gitmiş, yoksul halkın arasına karışmış ve buradaki gözlemleri sonucunda eseri kaleme almıştır. 1904 yılında "Deniz Kurdu" adlı romanını yayımlamış, 1908 yılında ise "Demir Ökçe" isimli distopik karakterli romanını yayımlamıştır. Bu eser yazarın edebi derinlik içeren ilk eseri olarak kabul edilmektedir.

    Jack London, 22 Kasım 1916 tarihinde vefat ettiğinde 40 yaşındadır. Jack London’ın ölümünün intihar olup olmadığı hala belirsizliğini korumaktadır. Deniz Kurdu, Yıldız Gezgini, Kızıl Veba, Beyaz Diş ve Adem’den Önce gibi birçok önemli eser kaleme almış olan Jack London’ın California yakınlarında bulunan çiftliği ziyaretçilere açıktır ve yazarı seven birçok okur bu evi ziyaret etmektedir.

     

    Beyaz Diş Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Beyaz Diş kitabı 258 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın yayımlandığı yayınevine ve özel baskılara göre sayfa sayısında değişiklik olabilmektedir.

    Beyaz Diş Kitabının Türü Nedir?

    Beyaz Diş kitabı bir macera romanıdır. Macera romanları, bir macera kahramanın günlük yaşamının dışında oluşan ve genellikle tehlike ve hareketin eşlik ettiği bir olay serisidir. Macera romanlarına daima bir hareket hakimdir ve okurlar metni okudukça heyecanlanmaktadır. Dünyaca ünlü 3 macera romanı ve bu romanların yazarı aşağıda listelenmiştir.

     

    Beyaz Diş Kitabının Konusu Nedir?

    Beyaz Diş romanı, yarı köpek bir anne ile kurt bir babanın yavrusu olarak dünyaya gelen bir kurdun yaşamını konu etmektedir. Beyaz Diş adına sahip olan bu kurt diğer kardeşlerinden farklı olarak gri renkte doğmuştur. Amerika’da vahşi bir ortamda yaşayan Beyaz Diş, içindeki köpek doğası nedeniyle insanlara yakınlık hissetse de kurt doğası nedeniyle de vahşi bir hayvandır. Zorluklarla dolu bir yaşam geçiren Beyaz Diş, zamanla tüm canlılara karşı güvenini kaybetmiştir. İnsanlara karşı kaybettiği güveni, bir gün hayatına giren bir adamla birlikte değişmektedir. Beyaz Diş kitabından alınan “İçinde yaşadığı dünyayı ayrıntılarıyla tanımıştı artık. Soğuk ve maddiyatçı bir bakış açısı vardı. Onun gördüğü dünya, vahşi ve zalimdi; herhangi bir sıcaklık barındırmayan; sevmelere, okşamalara, şefkate ve ruhların ışıltılı yumuşaklığına yer vermeyen bir dünyaydı.” alıntısı kitabın konusu hakkında fikir vermektedir.

    Beyaz Diş Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Beyaz Diş kitabının karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Beyaz Diş: Kitaba ismini veren kurttur. Yarı köpek yarı kurt olan Beyaz Diş, oldukça zeki ve vahşi bir hayvandır.
    • Kische: Bu karakter romanın başkarakteri olan Beyaz Diş’in annesidir.
    • Tek göz: Bu karakter romanın başkarakteri olan Beyaz Diş’in babasıdır.
    • Lip Lip: Beyaz Diş’in peşini bırakmayan düşmanıdır.
    • Gri Kunduz: Güçlü, adil ve cesur bir insan olan Gri Kunduz, Beyaz Diş’in ve annesinin sahibidir.
    • Scott: Bu karakter Beyaz Diş’in en son sahibidir. Beyaz Diş’e sevginin ve koşulsuz itaatin ne olduğunu öğreten karakter Scott karakteridir.
    • Matt: Scott karakterinin yardımcısı olan karakterdir. Beyaz Diş bu karakteri başta sevmemiş olsa da sonradan onun iyi bir insan olduğunu fark etmiştir.

    Beyaz Diş Kitabı Kimler için Uygundur?

    Beyaz Diş kitabı her yaştaki okur için uygun bir kitaptır. Beyaz Diş kitabı, tüm dünyada birçok kitapseverin beğenisini kazanmayı başarmış bir eserdir. Beyaz Diş kitabını okuyabilecek yaş grupları aşağıda listelenmiştir.

    • 12-22 yaş arası
    • 23-33 yaş arası
    • 34-44 yaş arası
    • 45-54 yaş arası
    • 55-64 yaş arası
    • 65-75 yaş aradı
    • 76-85 yaş arası

    Beyaz Diş Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Beyaz Diş kitabının okurların kişisel gelişimine nasıl katkılarında bulunacağı aşağıda listelenmiştir.

                                

    • Beyaz Diş kitabı okurların hafızasını güçlendirmektedir.
    • Beyaz Diş kitabı hayal gücünün gelişmesine katkı sağlamaktadır.
    • Beyaz Diş kitabında yaşanan olaylar okurların empati kurma yeteneğini geliştirmektedir.
    • Beyaz Diş kitabı okurların analitik düşünme kabiliyetini geliştirmektedir.
    • Beyaz Diş kitabı entelektüel birikimi artırmakta ve entelektüel açıdan keyif vermektedir.

    Beyaz Diş Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olan kitap, günümüz bilgi çağında hem görsel hem de içerik alanı olarak sayfa düzeni ve kapak tasarımı ile birlikte sanat yapıtı olma özelliği taşımaktadır. Kitap, yazar ile okur arasında iletişimi sağlayan bir kaynaktır. Kitap kapağı, içeriğindeki mesajı görsel yazışma yöntemiyle hedef kesime duyurma işlevini üstlenmiştir. Kapak tasarımının kitap içeriğine uygun olması gerekmektedir. Kitap kapakları güzel duyu nitelikleriyle birlikte, fotoğraf ve yazıyı birbirini bütünleyen bir düzen içinde vermelidir. Kitap kapağı okurun kitap ile bağ kurmasını sağlayan ilk etmenlerdendir. Kapak fotoğrafları hem içerikteki temayı hem de konunun anlamını ve hareketliliğini görsel açıdan güzel bir şekilde yansıtmalıdır. Çünkü kitap almaya karar veren okurlar kitap seçimi yaparken ilk olarak kapağa bakmaktadır. Genel olarak kapağı inceledikten daha sonra içeriğe odaklanılmaktadır. İlk bakışta olumlu bir izlenim bırakmak oldukça önemlidir. Kitap kapakları okuyuculara hitap edecek şekilde hazırlanmalıdır.

    İllüstrasyon ve grafik tasarımı, kitap kapağı tasarımında önemli bir konuma sahiptir. İllüstrasyon ara sıra bilgiyi tasvir etmek, ara sıra yorumlamak ve ara sıra da belgelemek amacıyla kullanılmaktadır. Kitap kapağı illüstrasyonları gösterim illüstrasyonları arasına girmektedir. Yayın illüstrasyonlarının eşlik ettiği yayınlar; gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerdeki makale, haber, hikâye, roman, şiir ve açıklama metinleridir. Yayın sektöründe çalışan bir illüstratör, üstünde çalışacağı metnin konusunun ne olduğu hakkında bilgi ve görüş sahibi olmalı, metindeki bildiri ve duyguyu fotoğraf diline aktarabilecek donanımda olmalıdır. Yayın illüstrasyonu konusunda en çok tercih gören ve esnek çalışabilecek alan çocuk kitapları alanıdır. İllüstratör, bu metinlere kendi yorumunu daha rahat bir şekilde katabilmektedir. ( T.C. Milli Eğitim Bakanlığı)

    Beyaz Diş kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • İlk aşama eskiz hazırlama aşamasıdır. Eskiz hazırlama aşaması, kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma yapılan dönemdir.
    • Beyaz Diş kitabının konusuna uygun kapak resmine karar verilmektedir.
    • Beyaz Diş eserine uygun olduğu belirlenmiş görsellerin yüzey üzerinde kullanılacağı alana karar verilmektedir.
    • Kitapta kullanılacak görsellerin okuyucu kitlesine uygun olup olmadığı araştırılmaktadır.
    • Belirlenmiş olan görseller uzmanlar tarafından incelenmekte, kitap içeriği ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilmektedir.
    • Çalışmanın son aşamasına gelindiğinde de boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Beyaz Diş Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Beyaz Diş kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Cilt, kartondan veya mukavva üzerine deri, bez ve kâğıt kaplanmış kitap kapağıdır. Beyaz Diş kitaplarının da bir cildi vardır. Her kitap bir cilttir ve birden fazla cilde bölünmüş kitaplar da mevcuttur.
    • Beyaz Diş kitabını satın alırken cildinin sağlam yani dayanıklı olup olmadığına, sayfalarının dağılıp dağılmadığına dikkat edilmesinde fayda vardır.
    • Basılmış olan kitapların sayfaları kalın, temizlenebilir ve kullanışlı olmalıdır.
    • Kitap için kullanılmış olan kapak resminin eserin konusuyla alakalı, canlı ve ilgi çekici olması gerekmektedir.
    • Kitap için kullanılan kâğıt olabildiğince sağlam olmalı, en az ikinci hamurdan kağıt kullanılmalıdır.
    • Kağıt seçimi yapılırken mat renklere öncelik verilmesi okuyucunun kitabı daha rahat okumasına olanak sağlayacaktır.

    Beyaz Diş Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Beyaz Diş benzeri bazı kitaplar aşağıda listelenmiştir.

    Jack London Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Jack London benzeri bazı yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 1. Hamur

Beyaz Diş Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.