Azadlıktan Tiranlığa

Tulpars Yayınevi

Turgut Er

454,00 TL
349,58 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
104,42 TL
Azadlıktan Tiranlığa Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Edebiyatı Romanları
Sayfa Sayısı: 446
ISBN: 3990000068314
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Turgut Er
Turgut Er
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Azadlıktan Tiranlığa Kısa Özet

    Ve Turgut Bey o kitabı yazdı, Azerbaycan`da gündem değişti. "Azadlıktan Tiranlığa" adlı bu kitap, Azerbaycan vatandaşlarının hasret kaldığı gerçek tarihe bir ışıktır. Kadim tarihimizi, Sovyetler sahteleştirip, mekteplerde öğretmişlerdi. Üstelik, sohbet Haydarizmin tarihinden giderse, gerçeği yazmak hakiki manada kahraman­lık ve cesaret ister. Esasını gizli KGB geleneklerinden ve tatbikini menfi merkezlerden alan Haydarizm, Azerbaycan Türklerini esaret­te tutmak, onları inkişafdan ve terakkiden alı koymak maksadı ile bir diktatöre tabi etmek gibi bir usul-idareden ibarettir. Geçen yüzyılın 69. yılından bu yana despot yönetimin emelleri ve millete karşı suçları hakkında gerçeği yazmak ve söylemek yasaktır. Buna karşılık şimdiki zamanın sahte tarihi yazdırılmaktadır. Turgut Er bu kitapla şimdiki sahte tarihçiliğe "DUR" diyebildi. Aynı zamanda Haydarizm`in asıl mahiyeti hakkında bugün yazılan ve söylenen fikirlerin önünü açtı. Bu kitap tabuları kaldırdı. Azerbaycan`da gündemi değiştirdi.

    Tabii kimileri de Azadlıktan Tiranlığa... adlı bu kitabın bazı kusur­larının olduğunu iddia edebilirler. Ama bunu öyle adamlar diyorlar ki; onlar tepeden tırnağa kadar sahte tarih yazmakta ustadırlar. Ne yazdıklarında, ne de konuştuklarında yüzde on kadar gerçek yoktur.
    Turgut Er bu kitabı yazmakla, Azerbaycan`ın 50 yıl, 100 yıl sonraki tarihçileri için bir kaynak yarattı. Bu kitaba bakmadan, onu gözden uzak tutmaya kimse cesaret edemeyecek. Haydar Aliyev`in ve sülalesinin Azerbaycan halkına karşı suçlarını tarihten gizleyemeyecek.
    Bu kitabı birisi yazmalı idi ve onu Turgut Er`den başkası yazamaz­dı. İster Türkiye`de isterse de Azerbaycan`da.

  • 1. Hamur

Azadlıktan Tiranlığa Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.