Avukatlık Sözleşmesinde Ücret Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 601
ISBN: 9789756194768
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2006
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Songül Karateke
Songül Karateke
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Avukatlık Sözleşmesinde Ücret Kısa Özet

    Oluşan hususların incelenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda bu kitapta Avukatlık Hukuku, Avukatın hak ve yükümlülükleri ile Avukatlık Sözleşmesi`nin esas ve koşulları inceleme konusu yapılmıştır. İlk defa 2006 yılında yapılacak olan Avukatlık Sınavına yönelik bir çalışma olan bu kitapta Avukatlık Kanunu`nun 8. Kısmı Türkiye Barolar Birliği ve Baroların kuruluş, nitelik ve görevleriyle ilgili oldu­ğu için inceleme dışı tutulmuştur.

    Birinci bölümde genel olarak Avu­katlık Sözleşmesi, sözleşmenin tanımı, unsurları, hukuki niteliği ile sözleşme yi sona erdiren haller incelenmiş, ikinci bölümde Avukatlık Sözleşmesi`nin tarafları, tarafların hak ve yükümlülükleri, Vekalet Sözleşmesi ile karşılaştırılması ele alınmış, üçüncü bölümde Avukat­lık Sözleşmesi`nde ücret, ücretin konusu ve kapsamı, dördüncü bö­lümde ise sözleşmeden doğan uyuşmazlıklar ile Baro Hakem Kurulları konularına değinilmiştir.
    Yine avukatlık sınavına yönelik olarak Avu­katlık Hukuku ile ilgili kanun, yönetmelik, Avukatlık Meslek Kuralla­rı ile Yargıtay kararlarına yer verilmiştir. Avukatlık Sınavına girecek adaylara "Hukuk ilkeleri ile Yürür­lükteki Hukuk Kurallarını Uygulayabilme" bölümü ile "Avukatlık Hukuku ve Meslek Kuralları" ile ilgili bir test uygulanacağı, bu kap­samda sınav sorularının ağırlığının;

    (A) Hukuk İlkeleri ile Yürürlükteki Hukuk Kurallarını Uygulayabilme (%60)

    Anayasa Hukuku (%5) / Medeni Hukuk (%5) / Borçlar Hukuku (%5) / Ticaret Hukuku (%5) / Ceza Hukuku (%5) / İş Hukuku (%5) / Hukuk Mahkemeleri Usulü (%10) / Ceza Mahkemesi Hukuku (%10) / İdare Hukuku ve İdari Yargılama Usulü (%5) / İcra İflas Hukuku (%5)

    (B) Avukatlık Hukuk ve Meslek Kuralları (%40)

    şeklinde olacağı TBB tarafından yayınlanmıştır. Dolayısıyla bu kitap Avukatlık Hukuku ve Meslek Kurallarına yönelik çalışmayı kolaylaştıracağı inancındayım.
    Kitabın Bölümleri

    Genel Olarak Avukatlık Sözleşmesi

    Avukatlık Sözleşmesinde Taraflar, Tarafların Hak ve Yükümlülükleri, Vekalet Sözleşmesi İle Karşılaştırılması

    Avukatlık Sözleşmesinde Ücret ve Avukatlık Ücretinin Kapsamı

    Avukatlık Sözleşmesinde Doğan Uyuşmazlıklar ve Baro Hakem Kuralları

     

  • 1. Hamur

Avukatlık Sözleşmesinde Ücret Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.