Avukatlar İçin Sorularla Hukukta İstinaf El Kitabı

Adalet Yayınevi

Adem ALBAYRAK

40,00 TL
36,80 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
3,20 TL
Avukatlar İçin Sorularla Hukukta İstinaf El Kitabı Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 219
ISBN: 9786053001478
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Adem ALBAYRAK
Adem ALBAYRAK
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Avukatlar İçin Sorularla Hukukta İstinaf El Kitabı Kısa Özet

    Birinci baskının önsözünde de belirttiğim gibi, bu kitabın amacının yeni olan istinaf kanun yolu sisteminin ülkemizde iyi uygulanmasına, uygulayıcılara bir nebze olsun yardımcı olmasına, yargımızın sorunlarına küçük bir çare üretmesine, bir kişinin bile olsa adalete daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde erişmesine vesile olması dileğinde bulunduğumu belirtmiştim.

    Kitabın ikinci baskısının da kısa sürede tükenmesini bu amaca yeterince hizmet ettiğinin bir belirtisi olarak görüyorum. Gerçekten bu kitaba atıf yapılarak yazılan dilekçeler ve kararları görmek beni son derece mutlu etmiştir. Bu süre içerisinde küçük sorunları bir kenara bırakacak olursak istinaf uygulaması çok iyi başlamış ve Türk yargısına çok iyi hizmetler vereceği yönünde ümitkar olmayı haklı kılacak örnekler vermiştir. Özellikle bölge adliye mahkemesi kararlarının bir çoğunun ciddi gerekçeler içeren kararlar olarak yazılmış olması bu uğurda küçükte olsa çabalar gösteren biri olarak mutluluğumu katlamış bulunmaktadır.

    Üçüncü baskının yapıldığı şu sıralarda önemli bir kanun değişikliği daha yapılmıştır. Daha önce 01. 07. 2016 tarihinde kabul edilen Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 23. 07. 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş ve bu Kanunun 34. maddesi ile 6100 sayılı HMK`nın geçici 3. maddesinde değişiklik yapılarak zaman bakımından uygulama açısından önemli bir değişiklik yapıldıktan sonra ikinci önemli değişiklik 6763 sayılı Ceza Mahkemesi Kanunu ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 24. 11. 2016 tarihinde kabul edilmiş ve 02. 12. 2016 tarih ve 29906 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun ile hem istinafa başvuru hem de temyize başvuruda parasal sınırlar değiştirilmiş ve bu parasal sınırların yeniden değerleme oranına göre artırımı öngörülmüştür. Bu değişiklikler hem metin içerisinde sorulara verilen cevaplarda hem de mevzuat kısmında anlaşılır bir şekilde işlenmiş ve bu konuda uygulayıcıya rehber olunmak istenilmiştir.

    Üçüncü baskının da hukukçulara faydalı olması en büyük arzum ve dileğimdir.

  • 1. Hamur

Avukatlar İçin Sorularla Hukukta İstinaf El Kitabı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.