Aşka Verilmiş Muhtıra

Akçağ Yayınları

Yahya Akengin

10,00 TL
7,50 TL
%25 indirim
Kazancınız
:
2,50 TL
Aşka Verilmiş Muhtıra Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Edebiyatı Romanları
Sayfa Sayısı: 175
ISBN: 9789753389457
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Yahya Akengin
Yahya Akengin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Aşka Verilmiş Muhtıra Kısa Özet

    *...Kapitalizmin acımasızlığı, ezilmişleri bir daha, bir daha ezip geçmesi diye bir takıntısı vardi ki, ondan kurtulamıyordu. Ama şu Çıkrıkçılar Yokuşu’nda ve şu eski hanlarda sadece esnaflık var gibiydi. Neden kendisi de bir dürüst esnaf olmasındı?

    Adını *kumaşistan* dedirten şu yokuşun ötesinde bakırcılar çarşısı başlıyor ve parıltıları ile her yanı kaplıyordu. Faruk Hoca’nın buraya da *bakıristan* diyesi geliyordu. Sonra yün yapağılarının harman yeri başlıyordu. İnsanın içini ve ruhunu ısıtan garip bir sıcaklık yayılıyordu, beyaz, mor, alaca yapağılardan.

    Sonra, kaderine terk edilmiş, asırların yorgunluğuna dayanamayıp, sahipsiz bırakılmışlığın kahrı ile kendini bırakmış yapılar… Hepisinin hayat hikayeleri vardı. Esnafla daldığı sohbetlerde o kırık dökük hikayeleri dinlerken, geçmiş zaman dehlizlerinde dolaşıyordu. Şurası Pirinçhan, on sekizinci yüzyıldan… Solunda, yokuşun başında, Kale’nin çarprazında, dondurulmuş zamanların gomgunu vurur gibi duran saat kulesi ile göze göze bakışan Çengelhan, on altıncı yüzyıl hatırası... yanı başında Çukurhan, eteklerine daldığı Kale’yi, dişleri dökülmüş bir sevgili hüznüyle seyreder gibi...*

  • 2. Hamur

Aşka Verilmiş Muhtıra Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.