Anadolu`da Bir Nefes Hacı Bayram-ı Veli

Halk Kitabevi

Ali Güler

110,00 TL
77,00 TL
%30 indirim
Kazancınız
:
33,00 TL
Anadolu`da Bir Nefes Hacı Bayram-ı Veli Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografi ve Otobiyografi Kitapları
Sayfa Sayısı: 168
ISBN: 9786257412193
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Ali Güler
Ali Güler
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Anadolu`da Bir Nefes Hacı Bayram-ı Veli Kısa Özet

    Hacı Bayram-ı Velî, Müslüman Türk milletinin yetiştirdiği ve *ulu kişi* diye andığı insanlardan birisidir. Anadolu’nun göbeğinde, Ankara’da doğup büyümüş ve aldığı ciddi eğitim ile çevresine örnek olmuştur. Daha sonra *müderris* olarak Ankaralılara hizmetler vermiş, etkileri günümüze uzanan ve ismiyle anılan *Bayramiyye* tarikatının kurucusu olmuş bir manevi önderdir. Hacı Bayram-ı Velî Ankara’nın *sahibidir.*

    Bu eserde Hacı Bayram-ı Velî her yönüyle ele alınmıştır. O’nun manevi/dini duruşu; İmam-ı Azam Ebu Hanife, İmam-ı Maturudi, Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Velî çizgisindeki çok önemli bir halkadır.

    Hacı Bayram, doğru İslam’ı, Kur’an İslam’ını ve *Ben güzel ahlakı tamamlamak için dünyaya geldim* diyen Hazreti Muhammed’in sünnetini arı duru Türkçesi ile anlatan, öğrencilerine Arapça ve Farsçadan önemli eserleri çevirttiren bir manevi önderdir.

    Hacı Bektaş-ı Velî’nin, *eline (iline/devletine), beline (sınırlarına/vatanına), diline (Türkçene) sahip çık!* Düsturuna Anadolu’nun ortasında, Ankara’da ses vermiştir. Ruhu şad olsun. Hacı Bayramların bu topraklara ektikleri *kardeşlik, sevgi, birlik ve bütünlük* tohumları hep yeşersin, daima yaşasın.

  • 2. Hamur

Anadolu`da Bir Nefes Hacı Bayram-ı Veli Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.