Alice Harikalar Diyarında

Can Yayınları

Lewis Carroll

45,00 TL
27,00 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
18,00 TL
Alice Harikalar Diyarında Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 128
ISBN: 9789750758089
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 105 adet satılmıştır.
Lewis Carroll
Lewis Carroll
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Alice Harikalar Diyarında Kısa Özet

    Lewis Carroll’ın bir çocuk kitabı olarak kaleme aldığı Alice Harikalar Diyarında, günümüze dek hakkında sayısız inceleme yazdırmış, gizemli kelime oyunlarıyla kendinden çokça söz ettirmiş, yüzlerce uyarlaması yapılmış, neticede çocuk edebiyatının sınırlarını aşmış bir eserdir. Alice’in maceraları Victoria dönemi çocuk edebiyatı için bir dönüm noktası olmuş, o zamana dek benimsenen fazlasıyla didaktik ve hayal gücünden yoksun çocuk eserlerine unutulmaz bir yanıt vermiştir.
     Çocuk zihninin rengârenk köşelerinde koşuşturan eser, meraklı küçük Alice’in hayal dünyasını samimiyetle okura açar. Tıpkı insanlar gibi giyinmiş, üstelik konuşan Beyaz Tavşan’ı görünce, küçük kız onun peşine takılır ve hayvanın ardı sıra tavşan deliğinden aşağı atlayıverir. Uzun bir düşüşün ardından kendini Harikalar Diyarı’nda bulur. Burada her şey bir tuhaf, herkes delidir. Oysa Carroll’ın kurguladığı bu acayip ülkede her tuhaflığın içinde bir anlam gizlidir...
     “Yalnız Lewis Carroll bize dünyayı tıpkı bir çocuğun gördüğü gibi tepe- taklak göstermiş ve bizi tıpkı çocukların güldüğü gibi güldürmüştür.”
    Virginia Woolf

  • 2. Hamur

Alice Harikalar Diyarında Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.