Agırı Sahipsiz Değildir

Deng Yayınları

Yılmaz Çamlıbel

208,00 TL
139,36 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
68,64 TL
Agırı Sahipsiz Değildir Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 292
ISBN: 9789757011538
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2007
satis-icon
Satış Rakamları 13 adet satılmıştır.
Yılmaz Çamlıbel
Yılmaz Çamlıbel
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Agırı Sahipsiz Değildir Kısa Özet

    Agiri Savaşının Temel Amacı:

    Yürütülen savaş aracılığıyla, devletin otoritesini kırmak, halk üzerinde kurduğu korkuyu ortadan kaldırmak, ulusal duyguları güçlendirmek, ulusal devlet kurma özlemini yaygınlaştırmak, savaşı genişleterek mücadeleyi ulusal bir direnişe dönüştürmek, son düşman askeri, Kürdistan`dan çıkarılıncaya kadar savaşmak ve ülkeyi işgalden kurtararak bağımsız bir Kürt devleti kurmaktır.

    Xoybun`un dağıttığı bildirilerden bir kaç cümle:
    Ey Kürtler! Xoybun`un amacı, Kürtleri Türk devletinin boyunduruğundan kurtarmak ve Kürdistan`ı özgür bir ülke haline getirmektir.

    Xoybun örgütü, Türk hükümetleri için büyük bir endişe kaynağıdır. Türk hükümetleri bundan önce de, suikastlar ve hileler yoluyla, Kürt örgütlerini dağıtmıştır. Şimdi de Xoybun`u dağıtmak istiyor.

    Kürtler, kardeşler! Hayatınızı tehdit eden yeni bir tehlikeyle karşı karşıya gelmiş bulunuyorsunuz. Yakılmış yüzlerce köyü, öldürülmüş binlerce Kürdü, kızlarımızın ve kadınlarımızın sefaletini, gözlerinizin önüne getiriniz. Birbirinizi seviniz ve silahlarınızı koruyunuz. Aranızdaki düşmanlıkları unutarak, yeni zulümlere karşı, beraberce direniniz. Birlik içinde olunuz. Umudunuzu yitirmeyiniz. Ve atalarımızın şu sözünü unutmayınız. Bexte Rome tunne.

  • 2. Hamur

Agırı Sahipsiz Değildir Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.