6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre Gecikme Tazminatı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Kira Tazminatı

Adalet Yayınevi

Mustafa Kamil Şen

462,00 TL
425,04 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
36,96 TL
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre Gecikme Tazminatı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Kira Tazminatı Hakkında Bilgiler
Türü: Kanun ve Uygulama Kitapları
Sayfa Sayısı: 774
ISBN: 9786053001706
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2017
Mustafa Kamil Şen
Mustafa Kamil Şen
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre Gecikme Tazminatı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Kira Tazminatı Kısa Özet

    Hukukçular ve Bilirkişiler için;

    6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
    6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu
    6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu
    6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Hükümlerine Göre; Açıklamalı ve İçtihatlı

    Eser (inşaat yapım) sözleşmelerinde zamanaşımı ve uygulamaları isimli 2015 yılında yayına giren kitabımızından sonra bir nevi devamı niteliğinde olan bu yeni kitabımızda Türk Borçlar Kanunun Genel Hükümler kısmında düzenlenen borçlunun temerrüde düşmesi neticesinde alacaklının seçimlik haklarından olan geciken ifayı beklemek ve gecikme tazminatı (kira tazminatı) istemesi olarak kullanması durumu ayrıntılı olarak incelenmiştir.

    Borçlu yerine getirilmesi mümkün ve muaccel olan edimi zamanında ifa etmeyerek borçlu temerrüdüne düşer. Özellikle kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde yüklenicinin edimini zamanında yerine getirmeyerek borçlu temerrüdüne düştüğü, arsa sahiblerince adli yargı ilk derece mahkemelerinde çokça gecikme tazminatı davalarının açıldığı bilinmektedir.
    Üç bölümden oluşan kitabımızda başlangıç olarak özellikle bilirkişiler için hukuki tanımlar yapılarak ilk bölümde borçlunun temerrüde düşmesi hali incelenmiş, teslim, borçlunun teslim borcunda temerrüde düşmesinin hüküm ve sonuçları ile alacaklının seçimlik hakları ve tercih değişikliği irdelenmiştir.

    İkinci bölümde gecikme tazminatının tanımı, amacı, hukuki niteliği ve şartlarına yer verilecek geniş olarak gecikme tazminatının talep ediliş şekli, teslim önce istenebilirliği, ihtirazı kayıt, imara aykırı kaçak yapılaşma, geçersiz sözleşmeler ile gecikme tazminatının ceza koşulu ile arasındaki ilişki ve fark anlatılmıştır.

    Üçüncü bölümde teslim tarihinin belirlenmesinde haklı gecikme sebepleri gecikmeye etki eden özel durumlar irdelenerek, teslim tarihinin belirlenmesi ve gecikme süresinin hesabı ile özellikle kat karşılığı inşaat sözleşmelerine konu olan kira kaybının belirlenmesi ve hesaplanışı anlatılmıştır. Ayrıca temerrüt faizi, zamanaşımı ile manevi tazminat yönleri üzerinde durulmuş son bölüme HMK uygulamaları eklenmiştir.

    Özellikle hukukçuların yanı sıra gecikme - kira tazminatı hususlarında bilirkişilerin yararlanması hususuna gayret gösterilerek önemli bulunan kelime ve cümleler koyulaştırılmıştır.

  • 1. Hamur

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre Gecikme Tazminatı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Kira Tazminatı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.